Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че неговият тим си е заслужил отпадането от Съндърланд в полуфинала за Купата на Лигата.

Снощи „червените дяволи“ спечелиха с 1:0 в редовното време реванша срещу „черните котки“, а равенството 3:3 в общия резултат след продълженията доведе до изпълнение на дузпи, при които шампионите пропуснаха четири от петте си опита. Съндърланд изглеждаше близо до сензацията в 119-ата минута, когато Фил Бардсли направи 1:1, но секунди по-късно Хавиер Ернандес върна преднината на тима си.

„Не играхме достатъчно добре, за да продължим. Съндърланд дойде тук и заслужено е на финал. Ако ние бяхме стигнали до него, щеше да е просто, защото едва сме преминали линията, а не защото играхме добре“, обясни Мойс. „В крайна сметка не вярвам, че показахме нивото, което бяхме длъжни да демонстрираме.“

„Стигна се до дузпи, а нашите изпълнения бяха ужасни. При тях не успяхме да изберем идеалния състав – Ернандес щеше да изпълни, но се контузи, а също така щях да включа хора като Майкъл Карик. Неизменно ще има губеща страна в полуфинала и се оказа, че това сме ние“, допълни шотландецът.