Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини атакува доста остро капитана на тима Венсан Компани, който се отзова на повиквателна за националния отбор на Белгия. От три месеца бранителят се възстановява от контузия, но разгневи треньора си, защото се завърна в игра първо за „червените дяволи“ вместо за английския шампион.

„Някои играчи трябва да разберат, че клубът е по-важен“, заяви италинецът. „Не казвам, че националният отбор не е важен и никога няма да забраня на мои играчи да играят за родината си. Той (Компани – б.р.) не е играл за нас от 60 дни, а отиде и игра за Белгия. Не мога да се съглася с това.“

26-годишният защитник изкара пълни 90 минути при домакинството срещу Македония във вторник. Според наставника на „гражданите“ обаче вината не е само негова.

„Понякога и националните селекционери трябва да разберат ситуацията. Тези футболисти играят за клубовете си, които всеки месец плащат техните заплати. Но отговорността принадлежи и на играчите, защото треньорите не всеки път могат да схванат положението. Ако той беше получил още една контузия, или по някаква причина нямаше да можем да разчитаме на него за мача в събота, или го загубим за още един месец, нямаше да бъде оправдано нито от страна на играча, нито на селекционера. Говорих с Венсан, но не мога да сложа под тъмничен режим за две седмици. Знаех, че ще приеме повиквателната, но исках да остане тук и да се лекува“, завърши Манчини.