Манчестър Сити постигна истински погром срещу националния отбор на Виетнам, след като победи с 8:1 в контролна среща, играна в понеделник в Ханой.

След като вкара първия си, макар и неофициален, гол за Сити в мача с Рома, Рахийм Стърлинг отново впечатли с изявите си като този път активът му срещу 143-ите в ранглистата на ФИФА бе два гола. Освен него, в столицата на Виетнам по две попадения реализираха Алекандър Коларов и Давид Силва, а по едно добавиха резервите Маркос Лопес и Хосе Анхел Поцо преди Ван Куйет да реализира почетен гол за домакините.

Резултатът бе открит още в 11-ата минута след перфектно изпълнение от пряк свободен удар на Коларов. В 20-ата минута Стърлинг реализира след отличен изстрел от първо докосване.

По-малко от минута по-късно Силва добави трети гол, след като бе оставен сам от отбраната на Виетнам, стреля с глава в гредата преди сам да вкара при добавката.

След 31 минути игра Стърлинг вкара и втория си гол, след като засече пас на Келеши Ихеаначо.

Стърлинг можеше да реализира и хеттрик, след като в началото на второто полувреме бе съборен в наказателното поле и Сити получи дузпа. Зад топката обаче застана капитанът Коларов, който реализира за 5:0.

След час игра и Силва се разписа за втори път след пас на Стърлинг и изстрел над вратаря Вин Лой.

Въпреки многото смени през второто полувреме, "гражданите" продължиха да доминират на терена, а в 74-ата минута Лопес реализира седмия гол в двубоя.

Позо добави №8 преди Ван Куйет все пак да донесе малка радост на Виетнам с почетно попадение в добавеното време, след като успя да прехвърли Вили Кабайеро.