Отборът на Лестър продължава чудесната си серия в английската Висша лига и успя да надиграе като гост състава на Норич с 2:1 в мач от 8-ия кръг на шампионата. Това остави тимът на Клаудио Раниери в топ 4, като дотук „лисиците“ имат само 1 поражение.

Още първото полувреме на „Кероу Роуд“ показа, че феновете няма да скучаят и положенията започнаха да се редят. В 5-ата минута Шинджи Оказаки получи добра топка около точката на дузпата и с глава стреля опасно, ала над гредата. В 20-ата минута неговият съотборник в Лестър Джейми Варди показа добра техника и шутира силно към долния десен ъгъл на Джон Руди, който отвърна с чудесна намеса.

Пет минути по-късно опорният халф на гостите Даниел Дринкуотър изскочи сам срещу вратаря и опита да стреля в левия ъгъл. Руди отново беше на висота и съумя да отклони топката.

В 27-ата надмощието на Лестър доведе до дузпа след фаул на Себастиен Басонг. Варди се зае с изпълнението и беше достатъчно прецизен с изстрел до дясната греда – 0:1.

Секунди преди края на първата част „лисиците“ можеха да си осигурят по-комфортен аванс, но Оказаки не успя с опита си да порази вратата с шут от десетина метра.

Само 2 минути след подновяването на играта през втората част Лестър дръпна с 2:0. Канте намери Джефри Шлуп отляво с хубав пас и крайният защитник показа хладнокръвие, за да опъне мрежата.

Едва след този гол Норич се разигра и в 60-ата минута Дюмерси Мбокани пропусна да порази вратата с глава от добра позиция. Неговият изстрел бе блокиран от защитник на Лестър. Осем минути по-късно обаче таранът се възползва от центриране на Джони Хаусън. Каспер Шмайхел нямаше какво да стори и резултатът бе намален.

В заключителните минути двата тима си размениха пропуски чрез Варди и Нейтън Редмънд, което запази резултата.

Така Лестър събра 15 точки, колкото третия Кристъл Палас, който има по-добра голова разлика. Уест Хем е пети с 14 точки и пропусна по-високо класиране заради своето 2:2 като гост на затъналия Съндърланд. „Черните котки“ не бяха далеч от първата си победа в шампионата, но изтърваха аванс от два гола срещу лондончани, които бяха спасени от новата си звезда Димитри Пайе.

Отборът на Дик Адвокаат изигра чудесно първо полувреме, в което халфът Ян М'Вила се отличи с две асистенции. Той първо подаде на Стивън Флетчър за 1:0 в 10-ата минута, а 12 по-късно стори същото към Джърмейн Ленс. Въпреки тежката си ситуация, Уест Хем успя да върне един гол в добавеното време на първата част, когато Виктор Моузес намери по перфектен начин Карл Дженкинсън и бившият играч на Арсенал намали за 1:2.

Нещата се влошиха още за домакините, които в 57-ата минута останаха с 10 души заради втори жълт и респективно червен картон на Ленс.

Само три минути след изгонването Пайе се възползва от голяма грешка на вратаря Костел Пантилимон, който не можа да се справи сс далечен шут и изтърва топката. Французинът това и чакаше, за да я прати във вратата.

Висша лига на Англия, 8-и кръг, резултати от събота:

Астън Вила – Стоук Сити 0:1

Борнемут – Уотфорд 1:1

Манчестър Сити – Нюкасъл 6:1

Съндърланд – Уест Хем 2:2

Норич – Лестър 1:2

по-рано днес: Кристъл Палас – Уест Бромич 2:0

от 19,30 часа: Челси - Саутхемптън