Бившата звезда на Нюкасъл Шола Амеоби ще играе отново във Висшата лига. Нигериецът ще носи екипа на лондонския Кристъл Палас, като новината беше обявена официално от клуба. 

За последно той игра за турския Газиантепспор, с който подписа договор през лятото, напускайки "свраките". Но периодът му там беше твърде кратък и той разтрогна контракта си в края на декември. 

Нападателят е избрал именно "орлите", защото познава много добре мениджъра им. Начело на лондончани е Алън Пардю, който му беше наставник дълго време и в Нюкасъл, но също напусна. 

"За мен е прекрасно да се върна отново в Англия. Имах няколко предложения, но избрах това на Кристъл Палас заради Алън и доброто ни познанство и съвместна работа в миналото. Той се справи страхотно в Нюкасъл, сега ще го направи и тук, убеден съм", сподели Амеоби при подписването на договора си. 

Договорът на нигерийския национал е само до края на сезона. През тази година той навършва 34 години и не е изключена възможността да спре с футбола в края на кампанията.