С голове на Диего Коща и Еден Азар, Челси записа втората си победа за сезона във Висшата лига. След успеха си над Бърнли с 3:1 в първия кръг, днес възпитаниците на мениджъра Жозе Моуриньо надделяха над новака Лестър с 2:0 на своя „Стамфорд Бридж“ в Лондон.

Въпреки предимството на Челси през първата част, резултатът в мача бе открит едва през второто полувреме. Новото попълнение на тима Диего Коща се разписа в 62-ата минута. Нападателят, който дойде през лятото от тима на Атлетико Мадрид се разписа от малък ъгъл, за да даде преднина на своите.

В 77-ата минута Еден Азар се възползва от асистенция на Сеск Фабрегас, за да направи 2:0 в полза на домакините и да предреши крайния победител в срещата.

Футболистите на Моуриньо отправиха почти 30 удара към противниковата врата, но успяха да отбележат само две попадения. Те обаче осигуриха втората победа на „сините“ за сезона, която ги оставя на първата позиция във временното класиране.

В друг мач от днес, Уест Хем Юнайтед надделя като гост на Кристъл Палас с 3:1. Головете за „чуковете“ бяха дело на Мауро Сарате, Стюърт Даунинг и Карлтън Коул. За домакините от Палас точен бе Мауран Чамак.

Саутхемптън и Уест Бромич Албиън не излъчиха победител при 0:0, а Суонси взе втори успех от началото на кампанията, побеждавайки като домакин Бърнли с 1:0. В първия кръг „лебедите“ поднесоха изненадата, вземайки трите точки като гост на манчестър Юнайтед.

В първи мач от кръга Астън Вила и Нюкасъл поделиха точките след нулево равенство, а по-късно тази вечер Евертън приема на своя „Гудисън парк“ състава на Арсенал.