Отборът на Нюкасъл се наложи по класически начин с 3:0 над Хъл Сити в мач от 23-я кръг на Висшата лига. „Свраките“ бяха чувствително по-добрият състав на терена през целия двубой, докато домакините от Хъл не направиха най-доброто и запомнящо се представяне.

Гостите контролираха събитията по терена, а головете за успеха бяха дело на Реми Кабела, Сами Амеоби и Йоан Гофран.

Първото по-любопитно положение в срещата бе в полза на Нюкасъл. Муса Сисоко отправи хубав далечен изстрел в 5-ата минута. След това „свраките“ продължиха да редят атаки, а в 18-ата минута домакините отвърнаха. Удар на Къртис Дейвис сериозно смути отбраната на Нюкасъл, а Тим Крул се справи с вещина.

Резултатът бе променен след 40 минути игра. Реми Кабела открадна топката пред наказателното поле и с удар от дъгата на наказателното поле направи 1:0.

След почивката Нюкасъл продължи да се представя по-добре. В 50-ата минута Сами Амеоби покачи на 2:0. След хубава комбинация малко след центъра на терена, Амеоби открадна топката и тръгна напред и с удар извън очертанията на наказателното поле направи стража на домакините безпомощен.

В 64-ата минута Хъл стигна до своя шанс, но Рамирес не успя. В 78-ата минута гостите окончателно убиха интригата в срещата. Йоан Гофран се отчете с великолепен самостоятелен пробив, преодоля цялята противникова отбрана и направи 3:0 с прецизен удар от дистанция.

Със спечелените три точки, Нюасъл е 10-и с 30 пункта, а Хъл Сити е 18-и с 19.