Капитанът на английския Нюкасъл Юнайтед Фабрисио Колочини се извини на феновете в отворено писмо заради слабата форма на отбора, която застрашава мястото на клуба в английската футболна Висша лига.

"Черно-белите" допуснаха осем поредни загуби в първенството и вече са само на две точки от зоната на изпадащите три кръга преди края на сезона.

"От името на отбора искам да се извиня на феновете ни за момента, през които преминаваме. Излишно е да казвам, че няма нищо умишлено. Времето, което ни остава, за да обърнем нещата в наша полза не е много, но ще се опитаме да се поучим от грешките си, за да не ги допускаме отново. За нас това положение е
толкова болезнено, колкото и за вас. Ние излизаме на терена във всяка среща с желанието за победа и с намерението да защитаваме цветовете на клуба, на хилядите ни почитатели, на целия град", коментира Колочини.

Последното поражение с 0:3 от Лестър Сити, при което Нюкасъл завърши с 9 души на терена след два червени картона, предизвика сериозна ответна реакция от привържениците на отбора.

"Черно-белите" приемат Уест Бромич в събота, а след това до края на сезона имат две гостувания в Лондон - на Куинс Парк Рейнджърс и Уест Хям.

"Играчите и спортно-техническото ръководство се обединихме, за да оставим в миналото всичките проблеми и различия да се концентрираме изцяло върху оставащите ни три "финала". Искаме да призовем феновете ни за подкрепа, защото най-важният в този момент е футболен клуб Нюкасъл", пише още Колочини.