Понякога малките жестове са зарадени с много по-дълбок смисъл от големите обещания или стремежа към грандиозни дела. Евертън даде чудесен пример в това отношение, като направи простичък, но също толкова мил реваранс към един свой невръстен фен.

Запознайте се с Джордж Шоу. Той е на 9 години и е малко по-специален от своите връстници. Тук не става дума за това, че Джорджи страда от церебрална парализа. Не, съвсем не. Имаме предвид нещо напълно различно – колко от другите момчета на неговата възраст и също фенове на „карамелите“ могат да се похвалят с клубната награда за Гол на месец януари?

Изненадващо или не, но симпатичният дребосък пребори конкуренцията на звезди като Ромелу Лукаку, Рос Баркли, Аарън Ленън, Кевин Миралас и Жерар Деулофеу. Как е възможно това ли? Ами Шоу вкара съвсем редовен гол между полувремената на домакинския мач срещу Суонси Сити и изтръгна дълги аплаузи от привържениците на Евертън, макар и техните любимци да не се представяха в най-добрата си светлина и губеха с 1:2.

Крилото Жерар Деулофеу бе човекът, който има главната заслуга за присъствието на Джорджи на стадиона в онзи ден. Испанецът попада на видео в интернет как малчуганът тренира, докато носи екип с неговия номер 19. „Джордж е невероятен. Това, че носеше моята фланелка, е наистина специално. Той винаги ще има място в сърцето ми“, сподели футболистът.

Съвсем спонтанно се ражда и идеята клубът да включи попадението на момчето в списъка с кандидати. Това само по себе си нямаше да бъде достатъчно, ако не бе и съпричастността на феновете. Гласува се наред за изпълнението на Джорджи и вчера той получи своята награда лично от мениджъра на отбора Роберто Мартинес.

„Мислех си, че до последно ще бъда в битката заради цялата подкрепа, която почулих, но изобщо не вярвах, че ще спечеля. Благодаря на всички гласували“, сподели мъникът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS