Въпреки огромните суми, хвърлени за нови попълнения в Манчестър Юнайтед, трагичният старт на сезона за "червените дяволи" продължава. Сега момчетата на Луис ван Гаал се превърнаха в жертви на новаците от Лестър. 

Въпреки че водеха с 3:1 в един момент, те бяха съсипани с 5:3 от "лисиците" след знаменит обрат през второто полувреме. Това беше втора загуба от пет мача за 20-кратните шампиони на Англия, но лошото за тях е, че в тях имат само една победа. 

Иначе началото на мача не предвещаваше такова развитие. Големите звезди на Юнайтед дадоха бърза преднина от 2:0, след като Робин ван Перси и Анхел ди Мария се разписаха. Веднага след попадението на аржентинеца обаче домакините намалиха чрез Леонардо Уйоа. 

В 57-та минута още един нов - Андер Ерера направи 3:1 и по всичко личеше, че победата на гостите ще е лесна. Но тогава домакините се развихриха. Дейв Нюджънт намали в 63-та минута от дузпа, а минута след това Естебан Камбиасо направи 3:3. 

В 79-та минута обратът беше пълен след гол на Джейми Варди, а четири по-късно младокът Тайлър Блекет беше изгонен, а след дузпата Уйоа направи 5:3 и хвърли в екстаз публиката по трибуните. 

Мачът започна перфектно за "червените дяволи". Първо Ван Перси пропусна от чиста позиция в 11-та минута, но две по-късно се разписа. Той беше точен с глава след перфектно центриране на новата звезда Радамел Фалкао. 

В 17-та минута всичко изглеждаше решено. Уейн Рууни намери перфектно Анхел ди Мария зад защитата и аржентинецът със страхотен прехвърлящ удар не остави шансове на Каспер Шмайхел и удвои преднината на тима си. 

Но вместо да рухнат, домакините реагираха като ужилени. Още в ответната атака Джейми Варди достигна една безнадеждна топка и я центрира към Леонардо Уйоа, който с глава не остави шансове на Давид де Хеа, намалявайки на 1:2. 

До почивката гостите аристократично пропиляха няколко положения чрез Далей Блинд, Ди Мария и Маркос Рохо. В крайна сметка този резултат се запази до почивката и спиращите дъха отигравания останаха за втората част. 

Тогава в 57-та минута отново всичко изглеждаше решено в полза на Юнайтед. Ди Мария стреля от границите на наказателното поле, Андер Ерера отклони топката с пета и тя излъга Шмайхел, за да се озове за трети път в мрежата му - 3:1. 

И тогава домакините отново се хвърлиха напред. Леонардо Уйоа изпусна веднъж, преди в 61-та минута Рафаел да Силва да направи дузпа. Тя беше реализирана от Дейв Нюджънт и отново преднината на гостите стана минимална. 

И почти веднага след това тя просто изчезна. След поредната колеблива изява на защитата на "червените дяволи", топката попадна на крака на Естебан Камбиасо. Бившият играч на Реал Мадрид и Интер с мощен шут я прати в средата на вратата и изравни за 3:3 в 64-та минута. 

Домакините летяха на крилата на вдъхновението и се втурнаха в търсене на победата, усещайки колебанието у съперника. И постоянството им даде резултат в 79-та минута. Тогава бившият играч на Юнайтед Ричи де Лает намери в наказателното поле Джейми Варди, който показа хладнокръвие и с хубав удар насочи топката в мрежата, за да осъществи пълния обрат - 4:3 в 79-та минута. 

Всичко в мача за гостите приключи само четири след това. "Лисиците" продължаваха да налитат като оси и при поредната си опасна контра техен играч беше съборен в наказателното поле от младока Тайлър Блекет, който получи червен картон, а Леонардо Уйоа застана зад топката за дузпата. Той я реализира и направи резултата 5:3. 

Този резултат се запази до самия край на вдъхновяващия мач и Лестър взе втората си поредна победа, благодарение на която вече има осем точки и временно е на шестата позиция. "Червените дяволи" пък продължават да затъват и остават със скромните 5 точки, въпреки хвърлените 160 млн. паунда през лятото и може да се сринат дори и след 12-то място, на което са временно засега.