Ливърпул храни много сериозни надежди за бъдещето на Марко Груич като част от мъжкия състав. За това индикира помощник-треньорът Петер Кравиц, който се изказа много ласкаво за сръбския младок, който реално се води първото ново попълнение на Юрген Клоп.

Германският мениджър уреди халфа през януари тази година, а по силата на споразумението между мърсисайдци и Цървена звезда 20-годишният футболист остана в родината си до края на кампанията като преотстъпен.

Вчера той отбеляза първия си, макар и неофицален, мач за Ливърпул с гол, като вкара откриващото попадение при успеха над третодивизионния Флийтууд Таун с 5:0. След срещата Клопо говори само с похвали за Груич, а Кравиц очевидно споделя мнението на шефа си.

„Ние сме много, много големи оптимисти. Не става дума само за мача от сряда, още преди това познавахме добре качествата на Марко“, коментира Кравиц.

„Той направи чудесен старт и това е добра отправна точка за наалото на работата ни и неговото развитие. Марко е способен да играе на няколко различни позиции в халфовата линия.“

„Той е млад играч и все още трябва да свиква както с Висшата лига, така и с нашия игроив стил. Знаем, че ни трябват високи и здрави момчета. Марко има всички предпоставки да се адаптира бързо“, допълни помощникът на Клоп.