Плеймейкърът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата не пропусна да жегне големия враг Ливърпул, като заяви, че вече бившият ас на мърсисайдци Луис Суарес на практика е бил повече от половин отбор за тях.

Уругвайският национал наниза 31 гола във Висшата лига през миналия сезон и плака доста, когато „червените“ изпуснаха титлата в края на кампанията. Това обаче не му попречи да спечели приза за Играч на годината в Премиършип, а след това да премине в Барселона срещу 88 милиона евро.

Тъкмо Суарес беше едно от имената, които Хуан Мата посочи за „Ел Паис“ на въпрос кои играчи са го впечатлили най-много. „Това са Ван Перси, Гарет Бейл и Суарес. Когато играехме срещу Ливърпул, Луис Суарес можеше да ни победи и сам. Той беше 70 процента от отбора на Ливърпул“, заяви Мата.

Испанецът не пропусна случая да похвали и рекордната покупка в историята на Юнайтед Анхел ди Мария. „Анхел е феномен. Той прибави много детайли към играта на Юнайтед. Много е интензивен, когато владее топката, направо е наелектризиращ. Той стряска опонентите ни и ги кара да се прибират назад.“

„Радамел Фалкао е чудесен човек, много скромен, а на всичкото отгоре е голмайстор от световна класа. Невероятно е как се движи в наказателното поле, как винаги е готов да отбележи. Това е чист инстникт. Имаше голяма контузия, но я превъзмогна.“

„Имам наистина добри съотборници в Юнайтед, като Уейн Рууни например. Аз обаче бях изненадан от Янузай, когато дойдох тук. Той е страхотен. Мога всеки ден на тренировка да видя, че притежава уникална левачка. Трябва да има търпение и скоро ще си говорим колко необикновен играч е той“, завърши Мата.