Бъдещият наставник на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти разкри, че е имал възможност да поеме Манчестър Юнайтед през 2013 година, ала по това време вече е имал сключен предварителен договор с Реал Мадрид.

Италианският тактик разказа, че лично сър Алекс Фъргюсън, който по онова време е бил начело на английския гранд, го поканил на обяд в Париж. Във френската столица знаменитият шотландец опитал да убеди Анчелоти да стане негов наследник на „Олд Трафорд“.

„Беше приятен обяд. Алекс избра виното, то беше много скъпо“, припомни си Анчелоти. „Вече обаче бях разговарял с Реал Мадрид. Един треньор е длъжен да отиде в Реал, било то само заради опита.“

„Ако нямах договорка с тях, щях да дойда в Юнайтед на 100 процента“, добави италианецът.

Той също така обясни и защо никога не се е притеснявал от евентуално уволнение. „В Челси спечелих дубъл и бях уволнен. В Реал спечелих Десетата (титла от Шампионската лига – б.р.) - уволнен. Фъргюсън е бил уволняван, Марчело Липи – също, Фабио Капело – също, Жозе Моуриньо – също, Рафа Бенитес и той... Само Хосеп Гуардиола не е бил уволняван, но той е още много млад. Има доста време това да му се случи. Един ден той ще се присъедини към нашата компания, към Клуба на уволнените“, пошегува се Анчелоти.