Нападателят на Челси Диего Коща може да отнесе сериозно наказание след успеха на "сините" над Ливърпул с 1:0 в турнира за Купата на Лигата. Това обаче зависи до голяма степен от доклада на съдията Майкъл Оливър и неговото виждане за инцидента.

Изглежда нито едно от официалните лица не е видяло случката край тъчлинията, когато в желаните си да вземе излязлата от игра топка бразилецът стъпи върху пищяла на своя съперник. Инцидентът прерастна в мощно сдърпване между играчите на двата тима, като в крайна сметка страстите бяха потушени.

Логично мениджърът на Ливърпул Брендън Роджръс заяви, че Коща е имал късмет да не получи червен картон, а в ролята си на анализатори Тиери Анри и Джейми Реднап също изразиха мнение, че таранът е прекрачил границата.

Затова Оливър ще бъде разпитан от ФА дали е забелязал постъпката на испанския национал и ако отговорът му е отрицателен, то случаят ще бъде отнесен за налагане на ретроспективно наказание (с помощта на видеозаписи – б.р.).

Последното би било равносилно на санкция от 3 мача, ако играчът бъде сметнат за виновен, а това би извадило Коща от сметките за дербито срещу Манчестър Сити този уикенд. Освен това според правилата на турнира за Купата на лигата тъкмо съдията на двубоя, а не тричленна комисия, трябва да определи размера на санкцията, което оставя всичко изцяло в ръцете на Оливър.