Доста добри новини получи мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието на важния сблъсък с Ливърпул за позициите в Топ 4. Двама от основните футболисти на "артилеристите" се връщат след травми за този сблъсък. 

Това са Джак Уилшър и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Те можеха да се появят и за мачовете на Англия с Литва и Италия, но повиквателните им бяха спестени, за да се възстановят пълноценно за битките след това. 

За да не се рискува изцяло с тях, по всяка вероятност двамата ще започнат срещата с мърсисайдци на резервната скамейка и в зависимост от развоя на двубоя може да се появят след почивката на терена. 

Единствената лоша новина за Венгер след паузата за националните отбори е свързана с травмата в коляното на Дани Уелбек. Нападателят по всичко личи, че ще пропусне двубоя с "червените" и все още не е точно ясно кога ще се завърне на терена. 

Очаква се обаче съвсем скоро да се завърнат другите дама, които в момента са в лазарета. Става въпрос за капитана Микел Артета и френския защитник Матийо Дебюши. Тяхното състояние ще се преценява след мача с Ливърпул.