От Челси охладиха спекулациите, свързващи тима с трансфер на мегазвездата Лео Меси от Барселона. Вестниците в Испания и Англия раздухаха страшно много темата с евентуалната продажба на аржентинеца, като от "Сън" дори цитираха близък до футболиста източник, според когото сделката е на практика сигурна. 

Но лондончани тъврдят, че подобно нещо няма как да се случи заради финансовия феърплей на УЕФА. Трансфер на Меси на "Стамфорд Бридж" ще струва общо 600 млн. евро - за трансферните му права, за заплати, за комисиони и т.н.

За да го финансират със собствени средства, "сините" трябва да разпродадат много от водещите си футболисти и освен това да привлекат и други приходи, различни от парите на собственика Роман Абрамович. 

"Само като видите за какви пари се говори около трансфер на Меси, сами се досещате, че не можем да си го позволим заради финансовия феърплей. А и Жозе Моуриньо вече каза - нямаме нужда от нови играчи и нямаме нужда от продажби", сподели асистент-мениджърът на Челси Стив Холанд. 

Ако подобна сделка все пак стане факт, тя ще е най-скъпата в историята на футбола. Лондончани могат да се надяват на помощ от странични спонсори и продажба на фланелки, но това пак би им излязло прекалено скъпо.