Четири български таланти заминаха днес на проби в школата на лондонския Арсенал, която е базирана в Гърция. Момчетата ще останат четири дни в базата на артилеристите в южната ни съседка, като във вторник и в сряда ще играят контролни мачове. 

Тестовете са осигурени от мениджърската агенция Скаутинг тийм, която работи с Арсенал за България.

Две момчета са от школата на Черно море (Варна), едно е от Черноморец (Бургас) и едно от Локомотив (Пловдив). От Черно море са талантите от набор 2002 Мартин Милушев и Калин Георгиев, които ще бъдат придружавани от своя треньор Николай Кънчев. От Черноморец (Бургас) е полузащитникът Станислав Дюлгеров, роден през 2003-а година, но беше награден като най-добър при година по-големите от Асоциацията на българските футболисти.

Нападателят на набор 2001 от Локомотив (Пловдив) Еяд Хамуд е четвъртото момче.

"Искам специално да благодаря на Марин Маринов и Михаил Статев от ръководството на Черно море, на директора на школата на Черноморец (Бургас) Николай Кръстев и на колегата му от Локомотив (Пловдив) Петър Пашев, които се отзоваха положително. Поканите за четиримата бяха персонални, а през цялото време клубовете и родителите на момчетата бяха информирани. 

За тези малки таланти е чудесен опит в периода от 19-и до 23-и април да
се докоснат до една от най-сериозните школи в света. Те ще направят сравнение как се работи в една много добре организирана и финансирана академия и ще срещнат нови приятели", коментира Антъни Раво от фирмата-посредник.

Специално за пробите на четирите българчета пристига от Лондон и директорът на цялата школа на Арсенал - бившият ирландски национал Стив Мороу.
Школата на Арсенал в Гърция е ръководена от англичанин - Матю Роуз, треньорите също са от Острова, а децата са селектирани от цяла Източна Европа. През лятото на 2014-а тази структура изпрати две момчета във втория отбор на Арсенал, а също така продаде и едно момче в Германия.

"Трима скаути на Арсенал бяха в България от ноември до сега. Доста момчета попаднаха в списъка на този клуб и те ще бъдат следени по-нататък. Очакваме нови покани за тестове в следващите месеци", каза още мениджърът./БТА