Арсенал взе важни три точки в борбата си за Топ 4. "Артилеристите" измъкнаха успеха от все по-затъващия тим на Евертън. Те надделяха с 2:0 на своя "Емирейтс" и запазват всички шансове за предно класиране. 

Оливие Жиру вкара преди почивката, а в самия край Томаш Росицки оформи крайния резултат, но между двете попадения "карамелите" имаха достатъчно възможности да измъкнат хикса, но не го направиха.

Двата тима имаха своите шансове още в началото. Алексис Санчес и Алекс Окслейд-Чембърлейн не бяха точни за "топчиите", докато Ромелу Лукаку и Кевин Миралас пропуснаха за "карамелите". 

Най-чистото положение преди гола на Арсенал се откри пред Оливие Жиру, който получи страхотен пас от Санчес, но ударът му с глава от близка дистанция не намери очертанията на вратата. 

Но французинът се реабилитира за това в 39-та минута. Тогава след центриране от корнер, топката стигна до него около точката на дузпата и той с едно докосване я прати неспасяемо във вратата за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, но след нея "карамелите" имаха достатъчно шансове. В 66-та минута Ромелу Лукаку стреля мощно от наказателното поле в горния ляв ъгъл на Давид Оспина, но колумбиецът по великолепен начин изби. 

Само шест минути по-късно отново той спаси отбора си. Аарън Ленън получи страхотна топка във вратарското поле, стреля в средата на вратата, но отново колумбийският страж беше непоколебим и отрази виртуозно. 

Мачът продължи с поделено надмощие, но всичко в него приключи в 90-та минута. Тогава Томаш Росицки стреля от границите на наказателното поле и направи безпомощен Тим Хауърд за 2:0. Малко след това и Жиру изпусна да направи резултата класически. 

Но в крайна сметка тази преднина се оказа достатъчнана домакините да вземат трите точки и те вече имат 51 на третата позиция, само на девет зад лидера Челси. Евертън е 14-и с 28 точки, на шест от зоната на изпадащите и сезонът се очертава като огромен провал за "карамелите".