Отборът на Нефтохимик победи с 1:0 Поморие в контрола, която се игра на тренировъчната база „Кампус“. Голът бе дело на Мариян Огнянов в 15-та минута.

Още в началото на мача Нефтохимик пропусна да поведе. Манев проби от дясно, извади топката към Маламов, но той от 2 метра направи страхотен пропуск.

Нефтохимик продължи да натиска сериозно и в 15-та минута Огнянов стреля от 15-на метра и успя да открие резултата. След този гол бургазлии продължиха сериозно да натискат, но пропуски направиха Живко Петков, Емануил Манев и Мариян Огнянов.

източник: ПФК Нефтохимик

През втората част Христо Янев направи множество промени. Още в 46-та минута Костадин Хазуров се оказа сам срещу вратаря на Поморие, но ударът му премина в страни от вратата.

Постепенно поморийци изравниха играта, като в края на мача след няколко разбърквания имаха шанс да изравнят, но Стоян Колев се намеси решаващо на няколко пъти.

Утре футболистите на Нефтохимик получиха почивен ден и ще подновят тренировки в понеделник. Бургаският тим приема Славия идната събота, в пореден мач от Първа Лига.