Ботев Пловдив записа победа с 3:1 над отбора на Левски Карлово в контролна среща, играна в петък. "Канарчетата" реализираха две попадения през първата част, дело на Иван Стоянов и Жоао Пауло, като бразилецът се разписа още веднъж и след почивката. Домакините успяха да се върнат едно попадение в самото начало на втората част.

"Жълто-черните" можеха да поведат още в 3-та минута на двубоя. Омар Косоко изведе по десния фланг Цветомир Панов, който върна топката към Жоао Пауло, а бразилецът стреля опасно на сантиметри над напречната греда. 

В 11-та минута след хубава атака Ботев откри резултата чрез Иван Стоянов. Даниел Кутев подаде в коридор към Милен Кикарин отляво, левият бек центрира с едно докосване и с удар от въздуха Стоянов не остави шансове на вратаря на Левски за 1:0.

В средата на полувремето Омар Косоко проби в наказателното поле и от малък ъгъл стреля покрай Петър Денчев, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб. 5 минути по-късно резултатът набъбна на 2:0.

Отново Косоко изведе Иван Стоянов отляво, който спринтира с топката в крака и върна към Жоао Пауло. Този път бразилецът с едно докосване изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Левски.

Още следващата атака Даниел Кутев можеше да вкара трети гол в мрежата на съперника, след като с акробатичен удар от въздуха стреля встрани от лявата греда на вратата Левски. 

Второто полувреме започна със смени за двата отбора, като за Ботев на мястото на Мартин Димитров под рамките на вратата застана Павел Петков. За Левски пък в игра се появиха юношите на "жълто-черните" Исмет Рамадан и Радослав Апостолов. 

В 46-та минута домакините намалиха резултата в мача с попадение на бившия футболист на Ботев Георги Стефанов, който се възползва от грешка в средата на терена и с удар от около 20 метра прати топката в десния ъгъл на вратата на Петков. Последва още една опасност, в която Радо Апостолов с левия крак прати топката премина встрани от вратата. 

В 76-та минута на мача Ботев отбеляза още един гол в мача, който бе дело на Жоао Пауло след удар от около 25 метра. До края на двубоя в игра се появиха юношите Атанас Пашалиев, Петър Тодоров и Валентин Тодоров.

Ботев: Мартин Димитров, Цветомир Панов, Даниел Златков, Кристиан Димитров, Милен Кикарин, Стенио Дос Сантош, Меледже, Даниел Кутев, Омар Косоко, Жоао Пауло и Иван Стоянов 

Левски Карлово: Петър Денчев, Христо Янчев, Георги Иванов, Янко Вълканов, Георги Стефанов, Цветан Павлов, Атанас Куманов, Небойша Пейчич, Теодор Стефанов, Панайотис Тарас и Илиос Игнатидис.