Жандармерийски части ще охраняват дербито между Етър ВТ и Локомотив /Г. Оряховица/, насрочено за неделя от 14, 30 часа на стадион „Ивайло”. Очаква се засилено присъствие и на служители от районните управления в двата града, за да не се допусне сблъсък между агитките.

Новината, че жандармеристите ще бъдат командировани във В. Търново за мача, потвърди главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Предвидено е те да осигурят буферна зона между феновете от Г. Оряховица и старата столица.

За агитката на домакините е предвидена централната трибуна, а феновете на Локомотив ще са на южната. Двата потока ще влизат от различни места, като за гостите е отреден входът откъм Природоматематическата гимназия. Ултрасите на гостите, които подготвят специална хореография, ще влязат в клетката.

Четири автобуса осигуряват Фен клубът и ръководството на  Локомотив за привържениците на отбора. Рейсовете тръгват от паркинга на Летния театър в Г. Оряховица на 9 март между 12, 30- 13 часа заедно с организирана автоколона, която ще бъде охранявана и ескортирана по определен маршрут.

Безплатен транспорт ще има и за футболните запалянковци от населените места в Община Г. Оряховица.

За тях са два от автобусите, които ще се движат по различни маршрути. Първият е от с. Драганово (автогара - 12.00 ч.) - Долна Оряховица - Г.Оряховица (Летен театър). Другият маршрут е с. Поликраище (център - 12.15 ч.) - с. Първомайци (център - 12.25 ч.) - с. Правда (център - 12.30 ч.) – Гара Г. Оряховица (спирката на линия 10 срещу гарата - 12.40 ч.) - Г.Оряховица (Летен театър).

На запалянковците от Горна Оряховица „Етър В. Търново” е отпуснал 2000 билета. Цената им е 2 лева и еднаква за привържениците на двата отбора. Членът на Управителния съвет на горнооряховския клуб Огнян Стоянов благодари на ръководството на етърци за съдействието. „Мисля и силно се надявам, че билетите за нашите фенове ще бъдат продадени. Целта е отборът ни да получи широка обществена подкрепа. Защото това е дерби. За победата освен чисто футболни качества, важно е и каква подкрепа ще имат играчите”, коментира Огнян Стоянов.

Предварителната продажба на билетите във Велико Търново започва в петък и ще продължи до неделя. Касата от северната страна на стадион „Ивайло” ще работи от 10, 00 до 17,30 ч. през първите два дни.