Заря, “Звук и светлина”, изложби, книга, паметна плоча, демонстративен мач между ветерани и футболен турнир за деца, са част от мероприятията, с които ще бъде отбелязана 90- ата годишнина от основаването на Етър. Това стана ясно по време на работна среща между кмета на В. Търново Даниел Панов- патрон на проявите, и Организационния комитет за честването, включващ деятели, спортни експерти и журналисти. На нея бе уточнена програмата и се реши събитията да продължат от 22 до 27 април.

На 22 април (вторник) от 18:00 ч. в Голямата зала на Общината ще бъде прожектиран филм за Етър. Преди това е техническата конференция и тегленето на жребия за започващия международен детски турнир „Велико Търново Арайвълс къп”. В него ще участват 250 деца, които ще мерят сили до неделя на стадион „Ивайло” и на терените в Дебелец и Ресен.

На 23 април (сряда) от 11 ч. Регионалната библиотека ще бъде открита изложба на вестници, събрани от Ангел Ганцаров, и анонсирано ново издание, посветено на годишнината.

Същата вечер от 18:00 ч. в книжарница „Хеликон” Ангел Ганцаров ще представи книгата си „90 години футболен клуб Етър. Изданието ще бъде с мека и твърда подвързия, с обем от 320 страници, илюстрирано е с над 600 снимки, 50 от които цветни.

На 24 април от 18:00 ч. пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ ще бъде открита паметна плоча с надпис: „Тук на 24 април 1924 г. е основан Спортен клуб „Етър”” и първата емблема на клуба.

Трийсет минути по- късно пред факултета ще може да се види фотоизложба „90 години „Етър” в 90 снимки”, която ще представи паметни мигове от историята на „виолетовите”.

Кулминацията на празненствата, за която ще бъде поканен и президентът на БФС Борислав Михайлов, ще бъде на 26 април (събота) на стадион „Ивайло” и на площад „Цар Асен І”. От 17:30 ч. на стадиона започва тържественото награждаване на заслужили футболистреньори и деятели на великотърновския футбол, които ще получат златни, сребърни и бронзови значки на БФС и Старопрестолни грамоти от Община Велико Търново.

От 18:00 ч. започва мачът между ветерани на Етър и ЦСКА, които ще бъдат изведени на терена от малки футболисти от детско-юношеската школа на виолетовите. В паузата на срещата ще има концерт на духови оркестри, изпълнения на мажоретки и т.н.

Веднага след мача започва шествие от стадиона до площада пред Царевец, където от 21 часа и шоуто „Звук и светлина”. Организира го фен клуб Етър, чиито членове ще носят знамена, а на площада ще се лее бира, предоставена от великотърновска пивоварна.

На 27 април (неделя) празненствата ще завършат с финалните мачове от турнира „В. Търново Арайвълс къп”, които ще се играят на стадион „Ивайло”.