Ботев победи с 2:1 Академик в последното си гостуване от първенството на северозападната "В" АФГ. Мачът беше от програмата на 29-ия кръг. Ботев започна по-мотивирано срещата и първото положение се откри пред Тодор Чаворски в 25-та минута. Нападателят изстреля истински снаряд от около 30 метра, но вратарят на домакините Владимиров спаси. В 30-та минута. обаче стражът на "студентите" капитулира, тъй като беше разстрелян от Милен Василев, който изпълни перфектно пряк свободен удар.

В 33-та минута. гостите можеха да удвоят преднината си, но Тодор Чаворски нацели напречната греда след пробив и центриране на Руслан Куанг. Отново десният бранител беше замесен в голова ситуация - това се случи в 40-та мин., когато Куанг подаде на Ивайло Цветанов, който технично се освободи от защитник, излезе сам срещу Владимиров и стреля, но топката се отби от дясната греда и се върна в полето.

Второто полувреме домакините опитаха да направят обрат, като увеличиха оборотите. Венци Иванов обаче успокои гостите с попадение в 60-та мин. за 0:2, когато опъна мрежата зад Владимиров с глава. Малко по-късно вратарят на врачани Иван Иванов отби коварен шут на "студентите" с атрактивна проява на голлинията. 

Стражът на врачани беше преодолян в 71-та минута. от Георги Колев, който наказа грешка в защитата на гостите. Голът ядоса гостите, които отново увеличиха оборотите, а последните минути преминаха пред вратата на Владимиров, който извади невероятен късмет заради пропуските на Любомир Младенов и Мартин Димитров. В добавените 3 минути Венци Иванов нацели за трети път напречната греда на вратата му.

След седмица Ботев приема Павликени - съперникът, който без много зор отстъпи с 1:3 от Етър днес като домакин.