Новият шеф в ЦСКА Пламен Марков очаква бързо връщане на клуба в професионалния футбол. Той даде първата си пресконференция, на която определи целите пред клуба в близко време.

"Всички сме тук след предварителни разговори със собствениците Юлиян Инджов и Гриша Ганчев. Бяха ни предложени тези длъжности като хора прекарали дълго време като състезатели и треньори в този клуб. Имаме желанието и амбициите да помогнем на този проект за завръщането на ЦСКА в професионалния футбол."

"Но по-бързо от две години не може да стане. Даваме си сметката, че започваме много назад, но се надявам с всички хора, които ще работим, да работим на максимума и да направим добър отбор, който с резултатите и играта си да удовлетворява всички харесващи ЦСКА", заяви новият силен човек в ЦСКА Пламен Марков, който бе представен от настоящия изпълнителен директор Александър Тодоров, като спортно-технически директор.

Двамата не можаха да се разберат първоначално за постовете си, като Марков дори беше представен за нов изпълнителен шеф. Оказа се обаче, че ще е спортен директор, докато не се направят вписванията в Търговския регистър. 

"Даваме си сметка и за всички зложелатели, които искаха ЦСКА да не съществува. Те сега са щастливи, че сме тук сега. Но ние ще бъдем толерантни в отношенията си с всички хора. Ще бъдем категорични срещу всички нападки срещу клуба. Който иска, така да ни приема - меки, твърди, каквито искате."

"Ние ще работим за престижа на ЦСКА и да извадим отбора от това състояние. Ще регламентираме процеса, така че в определен ден ще получавате информация за състоянието на отбора. Хората в щаба са избрани от Христо Янев."

"Никой не е човек на никого, той сам ги е селектирал. Досега нямах информация за назначението ми като спортен директор, но ще помагам по всякакъв начин на клуба и по спортно-техническите въпроси", каза още Пламен Марков.

"Или аз не съм бил ясен, или не сте ме разбрали. Развитието на школата по никакъв начин няма да бъде оставено да си върви по течението. Ще търсим по всякакъв начин там да се подобри работата, за да изкарваме кадри за първия отбор,а не да губим талантите."

"През акъла ни не минава мисълта, че можем да не влезем в професионалния футбол. Това е най-важното за първия отбор и влизането в професионалния футбол още догодина е задължително. Ако не влезем, това ще е абсолютният край на ЦСКА", коментира Пламен Марков.