Юношеският национален отбор на България до 19 години загуби с 2:3 контролата срещу третодивизионния Септември София, играна днес в комплекса "Царско село" в София.

"Трикольорите" поведоха в третата минута с попадение на Томас Цвятков, който се разписа след подаване на Александър Георгиев от ляво.

Седем минути преди почивката Антонио Павлов изравни с глава.

В първата атака за второто полувреме възпитаниците на националния селекционер Светослав Тодоров отново излязоха напред в резултата. Най-добрият в мача Александър Георгиев изведе Тонислав Йорданов в чиста позиция и той копна топката над вратаря Емил Петров.

В 64-ата минута Димитър Воденичаров направи 2:2 с удар от дъгата пред наказателното поле след лошо избита от защитниците топка след центриране от корнер Кристиян Петров донесе победата на Септември в 83-ата минута след подаване от фаул и разбъркване в пеналта.

Юношеският национален отбор се събра на първи лагер преди старта на европейските квалификации през ноември в Кипър.

В програмата си за подготовка Светослав Тодоров е включил още три сериозни проверки. През август юношите на България ще гостуват на връстниците си от Италия, през септември в България ще гостува Шотландия, а през октомври – Турция./БТА