ФК Дунав посреща Черноморец Балчик в мач от 26-ия кръг на Севроизточната "В" група. Двубоят е на днешния 6 май от 17:00 часа на Градския стадион в Русе.

Момчетата на Веселин Великов са категорични лидери във временното класиране с актив от 73 точки и голова разлика 108:9 след 25 изиграни срещи. 

Отборът, воден от именика днес Георги Иванов - Геша, пък е втори с 61 точки и голова разлика 63:13, което прави тима от Балчик и с втората най-добра защита в групата.

При успех днес "драконите" могат да донесат още един повод за празнуване на своите фенове, наред с Деня на Русе и Гергьовден, които се отбелязват днес. 
При положителен развой, дунавци ще съберат достатъчна преднина пред втория във временното класиране, за да бъде обявено, че са спечелили първото място в Североизточната "В" група 4 кръга преди края на сезона.

Така на практика ще бъде постигната поставената преди началото на сезона цел пред дунавския щаб за завръщане в професионалния футбол и той ще може да се съсредоточи върху мачовете за Купата на Аматьорската футболна лига и стягане на боеспособен състав за трайно утвърждаване в професионалния футбол и търсене на възможности за атака на челните места в "Б" група през следващия сезон.