Феновете на Локомотив София разпространиха декларация, с която се обявиха категорично срещу тиражираната вероятност отборът им да вземе лиценза на съименника от Мездра, който се подвизава в Б група. 

По принцип такова нещо вече е невъзможно да се случи, но привържениците на "железничарите" изразиха категоричната си позиция, че такова нещо не би им било по вкуса. Ето и какво написаха те в декларацията си:

"Измина близо седмица от един от най-емоциалните дни в историята на Локомотив. Измина близо седмица, през която ние, феновете на Локомотив, продължихме да бъдем подлагани на своеобразен "обстрел" от слухове за закривания, сливания, фалирания, изчезване в небитието."

"И най-лошият слух сред всички - "новият" Локомотив да вземе лиценза на участващия в Б група Локомотив Мездра или който и да е друг отбор и така да го "убие", с цел "моментално връщане в "А" група"." 

"Първо, ние осъзнаваме, че имаме далеч по-важни проблеми за решаване от незабавно връщане в "групата на майсторите". Достатъчно е човек да се завърти около сектор "А" на стадиона ни и да хвърли едно око на тренировъчните "игрища", на "базата", за да разбере за какво иде реч." 

"Второ, каквото и да разправят хора с псевдоними като Лъжеца, като фенове, ние не пожелаваме никому това, което изпитахме в дните, когато планът за поглъщане/преструктуриране на Локомотив в ЦСКА течеше с пълна сила. Още повече не го пожелаваме на отбор от град, който традиционно е свързан с локомотивския дух, град, който винаги е бил червено-черен. Град, който заслужава свой отбор."

"Затова и излизаме със следната ни обща позиция: ние, феновете на Локомотив, сме абсолютно против изкупуването на чужд лиценз, за да бъдем възможно най-близо до групата на "майсторите"."

"Ние, феновете на Локомотив, които след над двадесет години се освободихме от игото на един патологичен лъжец и доказан мишок, който разруши де що имаше на "Локомотив" и остави след себе си пустиня и милиони задължения, най-накрая се отървахме от това недоразумение и няма да приемем поредния престъпник, който да се разпорежда и разиграва коня си в НАШИЯ клуб."

"Търпяхме прекалено дълго, като тази година дори се наложи да изпием най-горчивия хап в историята си - изпадане при аматьорите. Но ние приемаме това "изпадане" като шанс, шанс да поправим съсипаното от въпросното комунистическо парвеню, като шанс да си оправим "къщичката", като шанс Локомотив да започне на чисто, с гордо вдигната глава, точно както си тръгна от "А" група."

"Колкото и време да отнеме това, ние знаем, че Локомотив отново ще влезе в правилния коловоз и ще заеме полагащото му се място в българския футбол. Знаем и кой е точният човек за тази работа и всички Истински стоим зад него и неговата програма за оздравяването на клуба." 

"Докато ни има Нас, ще го има и Локомотив. Истинският Локомотив. Не този с купения лиценз и завлечените задължения. Локомотив е Нас и Ние сме Локомотив - така е било, така е и така ще бъде", написаха в позицията си феновете на "червено-черните".