Дългосрочно и необратимо решение за създаване на един пазарджишки отбор, който ще се състезава под името „Хебър1918″ е взето от страна на кмета Тодор Попов и съмишлениците от кръга на Найден Шопов, пише сайтът pzdnes.com.

Когато хората искат да направят нещо добро за града, са способни да загърбят своите пристрастия, каза градоначалникът по време на днешния си брифинг, като оповести и това, че всички детско-­юношески школи ще бъдат към мъжкия тим.

Той ще бъде съставен от сътезателите на „Чико“ Бяга, които са дали съгласието си за това. Бяжкият тим има лиценз за „В“ група и по този начин „Хебър 1918″ ще се състезава в най­високото ниво на аматьорския футбол. Амбицията и на Попов, и на Шопов е догодина тимът да бъде вече пълноправен член на „Б“ футболна група.

Предстоят подобрения по отношение на спортната база, а за идната година са планирани създаване на две тоалетни, поправка на седалките на стадион „Георги Бенковски“ и създаване на игрище с изкуствена трева.

Найден Шопов изрази задоволство от обединението на усилията за създаване на един футболен отбор и според него добрата идея вече е факт. Идната седмица ще бъдат разяснени и подробностите. В знак на добра воля Шопов подари на Тодор Попов първия плакет на тима – с емблемата на „Хебър 1918″.