Новата Първа професионална лига стартира с интернет платформа посветена на официалната статистика на първенството – www.fpleague.bg. 

На нея Българският футболен съюз ще предлага информация на живо за всеки един от мачовете от кръга.

Статистическото обслужване на срещите ще включва официални състави, както и следене на живо на най-важните събития по време на мача (голове, жълти и червени картони, смени, корнери, удари във вратата, засади). Съставите и статистиката от всеки един от мачовете ще бъдат достъпни абсолютно безплатно за посетителите на www.fpleague.bg, независимо дали желаят да проследят основните събития от срещата на живо или имат желание да сверят информацията си с официалния източник.  

Създаването на www.fpleague.bg е поредната стъпка от развитието на успешния проект -  „Електронно първенство“, който бе стартиран сред клубовете от българския елит през 2014 година, а година по-късно обхвана и отборите от второто ниво на българския футбол.

„Електронното първенство“ дава възможност на клубовете да уреждат своите документи (картотеки, преотстъпване на състезатели и др.) по електронен път. Освен това „Електронното първенство“ обслужва дигитално и абсолютно всяка една среща от първенствата на Първа и Втора професионална лига, като по-този начин напълно са заместени съдийските и делегатски протоколи.