Отборът на Славия записа втора поредна домакинска победа в Първа професионална лига и продължи лека-полека да се катери в класирането. В двубой от 9-ия кръг на първенството момчетата на Александър Тарханов надвиха Верея с 3:1 на Националния стадион „Васил Левски“. Божидар Васев се разписа на два пъти, а Иван Минчев реализира истински шедьовър за успеха, който бе помрачен единствено от тежката контузия на Стефан Велков.

Травмата доведе до влизането в игра на 17-годишния Андреа Христов, който застана редом до своя брат-близнак Петко Христов. В края на мача дебют записа и новото попълнение Николай Димитров-Хичо.

Началото на срещата не беше от най-атрактивното откъм създадени ситуации, ала зрителите на Националния стадион не можеха да имат оплаквания към темпото. Атаките постоянно караха топката да се движи между наказателните полета, като още в първите минути стана виден стремежът на старозагорци да използват факта, че Мартин Станкев играе на непривичната за себе си позиция на десен бек. В 10-ата минута бе първият от много пъти, когато Момчил Цветанов успя да мине покрай Станкев, а макар последвалото центриране да нямаше нужната сила и точност, Сукуна атакува кълбото до последно и принуди Марио Кирев да боксира в корнер.

Славия започна да се окопитва с напредването на времето и откри резултата с първата си чиста ситуация. В 18-ата минута Станкев показа техника, за да центрира между двама съперникови играчи. Топката дойде висока за Янис Карабельов на първа греда, но тупна и стигна до Сердерев около точката на дузпата. Руснакът находчиво с пета продължи наляво за Минчев, а точно когато всички очакваха центриране от трудната позиция, нисичкият халф изненада Иван Караджов с брилянтен прехвърлящ удар – 1:0.

Само три минути по-късно „белите“ дръпнаха с още един гол. Божидар Васев получи топката около ъгъла на наказателното поле отдясно по атаката. Крилото тръгна успоредно на пеналта и може би понечи прострелен пас по тревата за Сердеров. Илия Мунин посегна да пресече, но не стигна до топката, което може би заблуди Караджов, чието закъсняло придвижване не му позволи да се намеси – 2:0.

Мнозина биха си помислили, че Верея бе изпаднал в нокдаун, но в 25-ата гостите се върнаха в мача. Момчил Цветанов овладя технично дълъг пас към себе си отляво по нападението, тръгна към наказателното поле и с хитър пас потърси пространството около точката на дузпата. Велков опита да пресече и се провали, а Амаду Сукуна с кинжален шут в долния десен ъгъл намали – 2:1.

Няколко мига по-късно тъкмо французинът стана причина за тежката травма на Велков, като го изблъска с тяло, докато бранителят пробваше да гардира една топка. При падането талантът се нарани тежко, а впоследствие бе заменен с Андреа Христов и транспортиран с линейка заради предполагаемо счупване на ключицата.

Верея имаше своите шансове да изравни в 31-ата минута. Центриране на Педро Еужение от пряк свободен удар доведе до голямо разбъркване пред вратарското поле на Кирев, където от чиста позиция Владимир Зафиров не можа да нанесе сполучлив изстрел. Това резонира в нов карамбол, който завърши с неточен остър пас на Елиаш, преминал покрай всички в малкия пеналт.

В 34-ата минута домакините от Славия имаха своите претенции за дузпа. Валери Домовчийски отправи шут от границата на пеналта, а топката се удари в спусната надолу ръка на Мунин, докато защитникът беше в наказателното поле. „Белите“ размахаха ръце, но реферът Георги Димитров не уважи апелите им.

Второто полувреме предложи доста значим спад в оборотите, а съперниците заиграха така, че да се презастраховат от излишни грешки. Атаките на Верея загубиха остротата, която имаха през първата част и бяха изпълнени с все повече неточности. Затова може би имаше роля и влизането на Владимир Семерджиев за Славия, който замени неубедителния в защита Станкев. Присъствието на типичен опорен халф стабилизира изявите на „домакините“, които изнасяха кълбото далеч по-уверено.

Въпреки това Верея се бранеше добре и допусна само един далечен шут на Домовчийски до преполовяването на полувремето. Малко след това обаче Славия нанесе своя решителен удар. В 69-ата минута Зафиров, в опита си да притисне Домовчийски при ъгъла на пеналта, отби топката право към Карабельов, който пък веднага с пас между двама противници изведе Божидар Васев сам срещу Караджов. Крилото на „белите“ запази хладнокръвие и просто търкулна кълбото между краката на стража – 3:1.

Победата на Славия изравни днешните съперници по точки във временното класиране - по 10, като прати "белите" на 10-ата позиция. Верея остава 11-и заради статистиката в преките двубои.