ЦСКА-София стигна до първата си победа като гост от началото на този сезон. Тя дойде едва в 11-ия кръг срещу последния в класирането Монтана, който прие "червените" на Градския стадион в Ловеч. 

Момчетата на Едуард Йорданеску надделяха с 2:0, а в герой с попаденията си се превърна влезлият на почивката Милчо Ангелов. Той се разписа в 54-та и 80-та минути и направи разликата между двата тима в този мач, в който монтанци заложиха на "бетон" в защита, но това не им донесе успех в него. 

Първата част на мача започна доста мудно и без положения пред двете врати. Гостите задържаха по-често топката, но нямаха идея в атаките си и не успяваха да отправят опасен удар към Христо Иванов. 

Домакините се задоволяваха с това да рушат играта на противника и да дебнат шансовете си на контраатаки. Но в първите минути такива възможности пред играчите на Атанас Джамбазки не се откриваха. 

В това темпо се изтърколи първата половина на полувремето, а след това то стана доста по-интересно. Първият истински шанс в мача беше за монтанци в 23-та минута, когато Даниел Генов направи непростим пропуск. 

Тогава Гийерме Шоко направи за смях национала Антон Недялков на десния фланг на атаката, мушна топката през краката му, за да го преодолее и центрира перфектно към непокрития на точката на дузпата Генов. Бившият играч на Ботев обаче прати топката високо над вратата, вместо да прониже дебютанта Александър Конов. 

Последваха няколко възможности за ЦСКА-София, но ударите от дистанция на Диого Виана, Петрус Бумал и Рафа Перес не носеха успех. "Червените" стигнаха и до гол в 28-та минута, но той беше отменен. 

Тогава Александър Дюлгеров намери Преслав Йорданов зад защитата и нападателят без замисляне прониза Христо Иванов от точката на дузпата. Но той беше в поне няколко метра в засада и логично голът му не беше зачетен. 

Последваха доста по-силни минути за гостите. В 32-та минута Диого Виана беше изведен зад защитата, но преди да стреля, вратарят Иванов изби в корнер. От него последва центриране, при което Руи Педро игра с глава, но от голлинията Гийерме Шоко изби и предотврати попадението. 

Малко по-късно и втори гол на ЦСКА-София беше отменен. Тогава Руи Педро направи двойно подаване с Антон Недялков, при което националът нахлу в наказателното поле и стреля между краката на вратаря. Но и Недялков беше в неколкометрова засада и тя логично беше маркирана и гол не беше зачетен. 

До почивката "червените" продължиха да са по-активни и да натискат към вратата на противника, но чистите положения отново секнаха. Далечните удари на Перес, Педро, Виана, Пинто и кой ли още не в крайна сметка не затрудниха сериозно Иванов и така полувремето приключи без голове. 

Тази опълченска тактика на домакините продължи и в началото на втората част, но нямаше как да не бъде преодоляна. В 54-та минута Александър Георгиев проби по фланга и центрира перфектно на главата на влезлия на почивката Милчо Ангелов. Той надскочи Бамба и прониза мрежата най-после - 1:0. 

Последваха още няколко атаки на "червените", които бързо търсеха второ попадение, с което да убият окончателно интригата. Но такова не падна бързо, а най-близо бяха те при една ситуация в 58-та минута. 

Тогава защитата на Монтана изпусна Руи Педро, който обаче реши да търси дузпа и се пльосна на земята, след като изпревари Иванов. Нарушение категорично нямаше, но това не попречи на португалеца да размаха ръце точно с такова искане. Но реферът не му се върза на евтиния трик и остави играта да продължи. 

След това домакините леко живнаха и имаха няколко възможности чрез Сергей Георгиев. При една от тях в 67-та минута юношата на Левски можеше да се измъкне сам срещу Конов, но в последния момент защитник изби от крака му. 

Последваха още няколко шанса за "червените", които искаха да вкарат втори гол за край на интригата. Но първо Диого Виана стреля слабо в ръцете на Иванов след самостоятелен пробив, а в 71-та минута удар от воле на Кристиан Малинов от 25 метра мина на сантиметри встрани от вратата. 

Монтанци погледнаха доста по-смело напред в търсене на изравняването. И в 73-та минута дойде техният шанс, но те не се възползваха от него. Първо Даниел Генов стреля от дистанция, но Александър Конов изби в корнер. От ъгловия удар последва центриране, при което Рафа Перес и Чорбаджийски с нескопосаните си изяви подариха топката на Александър Полюткин, но той от няколко метра не можа да засече и да прониже Конов. 

Но всичко в този мач свърши окончателно в 80-та минута. Тогава Антон Недялков проби по левия фланг и центрира прострелно в наказателното поле, като там Милчо Ангелов изпревари защитник на противника и прониза Иванов за втори път - 2:0. 

С това беше сложена точка на спора и въпреки опитите, най-вече на Диого Виана, да се разпише до края на мача, повече попадения не паднаха. Така ЦСКА-София взе трите точки, с които се изкачи на третата позиция с 21 в актива си, на три от лидера Левски, който в събота играе с Берое на "Герена". Монтана пък си остана на дъното на класирането само с 5 точки. 

Монтана: Христо Иванов, Христос Контохристос, Диарасуба Бамба, Иван Михов, Тихомир Трифонов, Гийерме Шоко, Костадин Дяков, Антон Полюткин, Даниел Генов, Сергей Георгиев, Маркиньос;

Резерви: Ивайло Василев, Юлиян Чапаев, Николай Чипев, Георги Коруджиев, Стивън Петков, Фернандо да Силва, Петър Атанасов;

ЦСКА-София: Александър Конов, Антон Недялков, Александър Дюлгеров, Рафаел Перес, Божидар Чорбаджийски, Петрус Бумал, Рубен Пинто, Александър Георгиев, Руи Педро, Диого Виана, Преслав Йорданов;

Резерви: Анатоли Господинов, Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев, Кристиан Малинов, Кирил Десподов, Милчо Ангелов.