Страхотен трус не попречи на Левски да вземе трите точки в мача с Берое на "Герена". "Сините" опазиха върха след успех с 2:0, макар че бяха изключително сериозно разклатени в навечерието на битката. 

По-малко от час преди старта на битката стана ясно, че наставникът Люпко Петрович е хвърлил оставка, а този негов ход хвърли в недоумение всички на стадиона. Но въпреки това с попадения на Антонио Аниете и Георги Костадинов след почивката, "сините" опазиха преднината си на челото на таблицата. 

А какво ще се случва занапред на "Георги Аспарухов", все още никой не знае. Но поне феновете си тръгнаха с леко удовлетворение след трите точки срещу доста неудобен съперник. 

Мачът започна с натиск на домакините, които със сигурност бяха повлияни от изненадващата оставка на наставника Люпко Петрович. Това позволи на Берое в първите минути да обстрелва Боян Йоргачевич, но прекалено неточно. 

Първата добра атака в този мач беше в 11-та минута. Тогава Антонио Аниете намери добре Роман Прохазка на десния фланг, словакът качи топката на главата на Тунде Адениджи, но ударът му мина на сантиметри над гредата. 

Левскарите продължиха да атакуват настървено, а само две минути след това и Франсис Нар се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му беше уловен от Благой Макенджиев. 

Играта на домакините спореше в тези минути и те се скъсаха да създават положения пред вратата на плахите старозагорци. Но нямаха късмет при завършващия удар. Така беше и в 19-та минута, когато Аниете стреля отдалеч, но пак вратарят на гостите беше на място и спаси. 

Най-добрата възможност за Левски беше в 23-та минута. Тогава след поредната хубава продължителна атака Сашо Александров центрира перфектно в наказателното поле и намери Адениджи. Но след удара на нигериеца топката кацна на горната греда. 

В тези минути беройци бяха слисани, а левскарите налитаха като оси. В 25-та минута и Божидар Краев изпусна от чиста възможност, а после това сториха още Адениджи, Веско Минев и кой ли още не от левскарите. 

До почивката беройци сякаш отсъстваха и не направиха нищо интересно в атака. А в 41-та минута само могат да благодарят на случайността, че ги спаси от гол. Тогава Прохазка стреля от около 30 метра, Макенджиев изби нескопосано и топката стигна до Димитър Пиргов, който от 3-4 метра щеше да счупи гредата с мощния си шут. 

В крайна сметка попадения преди почивката така и не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. В неговото начало старозагорци погледнаха малко по-напред, но ударите на Георги Божилов и Карлос Охене бяха твърде слаби. Левскарите нямаха толкова чисти ситуации в началото на частта. 

Най-спорната ситуация беше в 52-та минута, когато Борислав Цонев падна в наказателното поле след съприкосновение със Сашо Александров, но получи жълт картон за симулация, а не и дузпа. 

Постепенно левскарите овладяха отново инициативата, но опасности пред старозагорската врата нямаше. Създадоха се известни главоболия за беройци след разбърквания, но нищо повече. И така се стигна до 64-та минута. 

Тогава Карлос Охене направи глупав фаул пред наказателното поле и така топката беше заложена перфектно за Антонио Аниете. Испанецът с виртуозно изпълнение буквално не позволи на Макенджиев да мръдне на голлинията си и откри резултата - 1:0. 

След този гол гостите живнаха малко в предни позиции, но трудно стигаха до чисти позиции. Когато ги имаше, защитата на Левски действаше изключително умно, а Димитър Пиргов беше господар в тази зона. 

Домакините действаха на контри, но чистите положения пред Макенджиев вече секнаха в тези минути. Иначе Адениджи, Нар и Аниете не спираха да тормозят защитата на противника и да я държат нащрек. 

При една от тях всичко в този мач като интрига умря. При нея се стигна до поредния корнер за Левски, след който Аниете сложи топката на главата на Димитър Пиргов, той стреля, а после и Георги Костадинов продължи с глава в мрежата за 2:0. 

С това всичко приключи в този мач и до края той просто се доиграваше. Така Левски взе победата, въпреки трусовете с Люпко Петрович преди началото на двубоя, а Берое записа шести пореден мач без победа и крета в средата. 

Левски: Боян Йоргачевич, Виктор Генев, Веселин Минев, Георги Костадинов, Димитър Пиргов, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Божидар Краев, Роман Прохазка, Бабатунде Адениджи, Антонио Аниете;

Резерви: Иван Чворович, Мики Орачев, Сърджан Лукин, Симон Сандберг, Мехди Бурабия, Джереми де Ноойер, Хеан Деса;

Берое: Благой Макенджиев, Георги Динков, Веселин Пенев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Борислав Цонев, Кохей Като, Карлос Охене, Атанас Зехиров, Емил Гъргоров, Жуниор Мапуку;

Резерви: Михаил Михайлов, Христофор Хубчев, Георги Божилов, Емин Ахмед, Васил Панайотов, Радослав Кирилов, Александър Колев.