Левски взе по категоричен начин трите точки при домакинството си на Верея от петия кръг на Първа професионална лига. „Сините“ бяха чувствително по-добрият състав на терена през целия мач, а попаденията отбелязаха Франсис Нар, Божидар Краев, Илиас Хасани, който си вкара автогол с любезното съдействие на Бабатунде Адениджи, и Антонио Аниете.

Това е трета поредна победа за Левски в майсторския ни ешелон, както и втори пореден успех с 4:0. В предходния кръг момчетата на Люпко Петрович се наложиха със същия резултат над Славия.

Срещата срещу Верея се оказа и официален дебют за сина на бившия играч на тима от „Георги Аспарухов“ Даниел Боримиров – Алекс. Младокът се появи на терена в заключителните минути (86-ата).

Футболистите на Левски започнаха мача по-добре от своя съперник, като в 7-ата минута излязоха напред в резултата. Антонио Аниете напредна отляво, след това пусна пас надясно към Франсис Нар, който се намираше в наказателното поле. Ганаецът пое топката, но бе с гръб към вратата, отигра умело, обърна се и с удар от дъгата на наказателното поле се разписа за 1:0.

Последваха нови добри минути за „сините“ и в 18-ата играчите на тима от Герена спретнаха добра атака. Двойно подаване между Антонио Аниете и Бабатунде Адениджи, завърши с подаване към Франис Нар, който стреля, но над вратата.

Преднината на Левски набъбна на 2:0 в 20-ата минура. Бабатунде Адениджи напредна отдясно, подаде към Нар, който задържа на границата на наказателното поло. След това ганаецът върна топката към междувременно придвижилия се Адениджи. Нападателят пусна пас към Бождар Краев, който бе около точката за дузпата, и се разписа за 2:0.

Няколко минути след попадението Димитър Пиргов стреля с десния крак от границата на наказателното поле, но топката мина на половин метър над вратата. Малко след това гостите получиха право да изпълнят фаул, фронтално на вратата на Левски. Амаду Сукуна изпълни прецизно, като ударът му мина малко встрани от долния десен ъгъл на Боян Йоргачевич.

Левски намали темпото в оставащите минути до края на първата част, а началото на второто полувреме също бе спокойно. Домакините получиха право да изпълнят фаул за нарушение срещу Франсис Нар на дъгата на наказателното поле. Аниете стреля прецизно, но Пламен Колев изби. Малко след това, Божидар Краев зададе тон за добра атака. Младокът напредна отдясно, центрира в наказателното поле към Аниете, но испанецът сякаш не очакваше топката и нанесе слаб удар.

В 60-ата минута Сашо Емилов Александров центрира в наказателното поле, където Георги Костадинов игра с глава, но прати топката над напречната греда.

Левски постави на изпитание защитата на Верея в 72-ата минута, когато след едно центриране от корнер отляво на вратата на старозагорци на влезлия като резерва на мястото на Георги Костадинов Мехди Бурабия, Александър Драгомиров Александров отправи удар с глава, а Здравко Илиев спаси тима си, като изчисти от голлинията.

В 78-ата минута преднината на Левски стана класическа. След центриране от корнер отляво на вратата на Верея, Бабатунде Адениджи нанесе удар, получи се разбъркване и рикошет в крака на Илиас Хасани, който в крайна сметка си вкара автогол за 3:0 за „сините“.

Крайното 4:0 оформи Антонио Аниете в 83-ата минута. Адениджи подаде към испанеца, който бе на дъгата на наказателното поле, той тръгна решително, преодоля няколко бранители, след което обаче загуби равновесие, но точно преди да падне отправи удар, който се оказа достатъчно силен, за да влезе топката в мрежата на старозагорци за четвърти път в мача. Това бе и втори гол за нападателя на софиянци от началото на сезона.

С този успех Левски събра актив от 11 точки на второто място, а Верея е шести със 7. Лидер е Дунав с 13. 

Развитието на мача по минути може да намерите ТУК!


Стартови състави:

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Димитър Пиргов, Александър Драгомиров Александров, Александър Емилов Александров, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Франсис Нар, Божидар Краев, Антонио Аниете и Бабатунде Адениджи.

Верея: Пламен Колев, Здравко Илиев, Илия Мунин, Илия Хасани, Костадин Слаев, Георги Ангелов, Елиаш, Педро Еуженио, Амаду Сукуна, Илиян Йорданов, Методи Костов.