Кралев огорчен след ЦСКА - Левски: Войната трябва да спре

Спортният министър Красен Кралев заяви, че е огорчен след столичното дерби между ЦСКА и Левски (1:1). Кралев обясни, че неговото разочарование идва от поведението на феновете, които изстреляха ракета към официалната ложа. Министърът възропта срещу футболното хулиганство, като изрази мнение, че войната трябва да спре.

„Никакъв коментар не мога да направя за дербито. Първо съм много огорчен от тази ракета, която бе изстреляна към ложата. Колкото и да призоваваме към спокойствие агитките има хора, които пречат на своите клубове. Не може да казваш, че обичаш някой отбор, а в същото време да се превръщаш в причина отборът ти да понася наказания“, започна емоционално Кралев.

„Колкото и да казваме, че хореографията и феновете са важни, тази война не трябва да продължава повече. Трябва да се спазва закона. Наказанията по правилник. Не мога да коментирам дали трябва да са по-сурови санкциите. Може ми трябват и законодателни промени. Битката с футболното хулиганство трябва да я спечелим, за да има повече млади хора и деца по стадионите. Как да иде човек, като може във всеки един момент, дори в ложата да бъде замерен човек“, добави спортният министър.

„Иначе мачът бе добър като качество. Добър футбол, имаше и публика, но това, което се случва по трибуните не е никак радващо“, завърши Кралев.