Старши треньорът на Нефтохимик Христо Янев остана доволен от представянето на своя отбор, въпреки загубата с 1:3 от Лудогорец. 

Янев отдаде заслуженото на шампионите като сподели, че разликата между тях и другите отбори в Първа лига, е "сериозна". 

"Срещу нас имаше много добри футболисти, много добър отбор, личи си, че имат голяма класа. Докато бяхме свежи седяхме добре на терена, мога да поздравя моите футболисти, защото се стараха и направиха нещата, които говорихме преди мача", заяви Янев. 
"Дори днес нямаме реална представа, много е сериозна разликата, ако превключат на скорост, на която играят в евротурнирите, ще се види най-добре. Поведението на моя отбор беше похвално." 

"Поуките са много, ние сме на светлинни години, имаме достатъчно време до следващия мач да подобрим някои аспекти от играта ни." 

"Виждаме една страхотна атмосфера в съблекалнята. Хора, които се стараят максимално да влязат по най-добрия начин в мачовете. Тепърва резултатите ще бъдат добри за нас." 

"Всички, свързани с клуба, се държат по страхотен начин с нас, чувстваме се у дома си. Слабите неща са ни в чисто физически план. Има някои нещша, които може да подобрим в нашата игра, ще работим върху тях в следващите 10 дни." 

"Ще го разберете като се случи. Тези, които са в отбора, проявяват нужното желание. Ясно ни е, че трябва да привлечем още някои класни футболисти, с които да опитаме да се противопоставим на големите отбори."

"Имаме перфектни условия, ще играем контрола в събота с Поморие, а до тогава ще се подготвяме здраво", завърши Янев.