От Българския футболен съюз използваха официалния си сайт, за да пожелаят успех на всички участници в новосформираната Първа професионална лига в навечерието на новия сезон.

От родната централа вярват, че промяната във формата на шампионата, ще бъде „благотворно за развитието на футбола“ в страната.

Ето какво пишат от БФС:

„Ден преди началото на сезон 2016-17, Българският футболен съюз пожелава успех на всички отбори, участници в Първа професионална лига!

Първенството ще започне с нов формат, който в началото на миналия месец бе единодушно одобрен от клубовете и заинтересованите страни.

Факт, който ни кара да вярваме, че именно това е верният път за повишаването на атрактивността на шампионата и създаването на по-качествен краен продукт.

През новия сезон силно се надяваме, че сътрудничеството между клубовете и Българския футболен съюз ще продължи да бъде на високо ниво и че това партньорството ще е благотворно за развитието на футбола в страната.

Убедени сме, че въпреки трудната икономическа среда, с помощта на извършените реформи и с подкрепата на държавата, стадионите ще станат по-приветливи и сигурни за приятелите на футбола.

Напомняме, че расизмът и ксенофобията нямат място по стадионите и призоваваме за спазването на феърплея преди, по време и след края на футболните срещи.“