Юношеският национален отбор на България (до 17 години) постигна втора победа над Швейцария в контролна среща, като и този път успехът беше с 2:1. Преди два дни- на националния празник 3-и март, родените през 1998-а година пак биха с 2:1.

Новото попълнение на Лудогорец Ивайло Климентов откри резултата за България в 29-ата минута, след като получи пас през защитата, излезе сам и не сбърка срещу швейцарския вратар. Гостите върнаха едно попадение в 48-ата минута след атака от ляво, но в 65-ата Алекс Боримиров донесе успеха на България. Крилото на Левски не се отказа да гони една на пръв поглед безнадеждна топка, притесни вратаря на гостите, който не успя да изчисти. Топката се отби в тялото на Алекс Боримиров, който реагира по-бързо и вкара в опразнената врата за 2:1.

"И в двата мача отборът игра добре и съм много доволен. Независимо, че швейцарците в тези квалификации са отпаднали още в първия кръг, на миналото европейско първенство за юноши до 17 години те станаха шампиони на континента и си остават марка и силен отбор. Нашите момчета положиха много усилия, а треньорите си свършиха чудесно работата като тактика и като психологическа подготовка. Разбира се, има още много неща за корекции, но на нас това ни е работата и до Европейското първенство през май трябва да сме намалили още грешките, обясни пред БТА директорът на Направление Детско-юношески футбол в БФС Пламен Михов.

За България не играха двама от най-добрите футболисти в тази възраст- капитаните на Левски Георги Янев и на Черно море (Варна) Валентин Йосков. И двамата страдат от контузии. Със счупена ръка е и вратарят на Лудогорец Даниел Наумов, който през зимата премина от ЦСКА в Разград.