Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев заяви, че не се интересува от дискусиите около избора му Николай Михайлов да бъде титуляр при вчерашното равенство 2:2 с Италия.

Футболистът на Мерсин сбърка лошо при откриващия гол за „скуадра адзура“ в началото на мача, което превърна оставянето на Владо Стоянов като резерва във водеща тема след сблъсъка.

„Естествено, че последната дума е моя. Коментирахме ситуацията с треньора на вратарите Любо Шейтанов, той се обоснова защо и в крайна сметка му се доверих. Не мога да изпадна в подробности, това беше негово решение. Мотивът му беше такъв, че Владо Стоянов в Лудогорец пази по един начин, докато за националния отбор още не е изиграл най-силния си мач“, каза Петев в ефира на БНТ1.

„Наистина не ме интересува общественото мнение, важното е аз да съм убеден в моите решения. Трябва да бъда сигурен, че това е човекът за даден мач и действам. Владо е добър вратар, но така сме преценили. Естествено, че аз нося отговорността.“

„След гола не съм си мислил, че ще паднем с разлика. Беше важно в първите 7-8 минути след гола да се оттърсим от напражението и да заиграем. Хубавото е, че успяхме да го направим“, добави Петев.