Националният селекционер на България Ивайло Петев изрази съжалението си относно нулевото равенство с Румъния в първия му мач начело на тима.

Бившият наставник на Лудогорец и АЕЛ Лимасол смята, че победа би бил по-заслужен изход на срещата, като специалистът остави вратата отворена за нови имена, когато дойде редът на евроквалификацията срещу Италия.

"Поздравявам всички футболисти, които взеха участие в лагера. Играхме с добра агресия, добре тактически. Всички до един заслужават поздравления. Единствено съжалявам, че не успяхме да реализираме положенията“, каза Петев. „Ще направим анализ на мача, за да видим къде сме направили грешки. Момчетата играха с ентусиазъм и хъс, което ми дава нотка да бъда още по-уверен в тях. Искам българският национален отбор да има ново лице и да постига резултати."

"Националният отбор е отворен за всеки един. Казах ви и с идването си, че шанс ще получат много нови момчета. До голяма степен тези, които играха, се възползваха от това."

"Аз винаги съм бил оптимист, вярвам, че българският национален отбор винаги е бил на ниво с изключение на последните години, в които ни липсва голям форум. Двубоят беше от полза за нас, надявам се да е бил такъв и за румънците", добави Петев.