Юношеският национален отбор на България записа второ поражение на Европейското първенство до 19 години. Футболистите на Александър Димитров отстъпиха с 0:1 от Украйна във втория си мач от Група В на шампионата, който се провежда в Унгария.

Българският тим бе по-добрият през целия двубой, но изпусна дузпа през първото полувреме. Този „аристократизъм“ обаче коства много на играчите ни.

В самия край на двубоя украинците също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Кхаратин стреля в гредата, но при добавката Вячеслав Танковски донесе успеха на своя тим. Това злощастно попадение означава, че тимът ни няма да продължи напред на първенството.

Целият мач се игра при проливен дъжд, който затрудни много играчите и на двата състава.

Още през първото полувреме националите ни показаха, че са по-добрият състав на терена. В 6-та минута Ради Цонев стреля от фаул, топката рикошира в главата на украински футболист и излезе в корнер. Малко след това Антонио Вутов имаше чудесен шанс да изведе България напред.

В 28-та минута тимът ни пропиля златния си шанс. България изпусна да поведе в резултата от дузпа. Антонио Вутов имаше чудесна възможност, но вратарят на украинците спаси 11-метровия наказателен удар. Нарушението бе отсъдено за фаул на Маркович срещу Никола Колев.

Украинците започнаха по-често да поглеждат към вратата на съперника, но така и не намериха пътя към нея.

През второто полувреме българите създадоха още няколко добри възможности, от които обаче не се възползваха. За сметка на това в 87-та минута украинците получиха право да изпълнят дузпа. Кхаратин се нае да изпълни наказателния удар, но стреля в кредата. При добавката обаче Вячеслав Танковски бе точен за 1:0.

След поражението България се намира на дъното в класирането, без нито една точка след загубата и от Германия в първия си двубой. С по 4 точки са Бундестимът и Украйна. Сърбия е на трета позиция с 2 пункта.

България: Александър Любенов, Пламен Гълъбов, Христофор Хубчев, Никола Колев (85-Реян Даскалов), Антонио Вутов, Мики Орачев, Петър Витанов, Радослав Цонев, Кирил Десподов, Станислав Дрянов, Александър Василев

Украйна: Сарнавски, Качараба, Бурда, Маркович, Собол, Ткачук (75-Танковски), Радченко (59-Билоног), Банашевич, Коваленко (83-Шумак), Харатин, Биесиедин

Класиране в Група В:
1. Германия 2 1 1 0 5:2 4 точки
2. Украйна 2 1 1 0 2:1 4
3. Сърбия 2 0 2 0 3:3 2
4. България 2 0 0 2 0:4 0

на 25 юли, 21.15 часа
Германия - Украйна
Сърбия - България