На специална пресконференция пред медиите временния старши треньор на младежкия национален отбор Павел Панов сподели, че Едисон Йорданов и Радослав Кирилов ще пропуснат предстоящите евроквалификации срещу Естония (03 септември) и Дания (09 септември). Техни заместници ще бъдат Бекир Расим от Черно море и Красимир Станоев от Добруджа.  Футболистът на италианския Палермо Ивайло Чочев ще пропусне първата среща заради наказания и ще се присъедини към лагера на тима в петък. 

Според Павел Панов най-сериозната разлика между младите футболисти сега и тези преди 15-20 години е начинът на живот днес. Интересът към футбол не е същия, но ако се работи правилно с момчетата, то благодарение на техния талант след години може отново да имаме стабилен национален отбор, който да пожъне големи успехи.

Александър Димитров ще помага на Павел Панов за последните два мача от тези евроквалификации, като той ще бъде полезен на треньора заради опита, който има с момчетата, родени 1995г. и 1996г. 

На въпрос кой ще бъде следващия национален селекционер на младежкия национален отбор, Панов отговори: 

„Лично аз не се наемам да препоръчвам открито, хората, които назначават са Изпълкома и ръководството на БФС. Преди всяко назначение има кастинг, има доста кандидати. Знаете, че още в началото на годината имаше доста желаещи за този пост след като Мадански напусна. Предполагам декември или януари ще се реши кой ще бъде, аз имам собствено мнение по този въпрос, но когато ме попитат – тогава ще го кажа. Рано е да казвам моите предпочитания.”