Юношеският национален отбор на България до 19 години загуби и последния си мач от европейските финали в Унгария. Наш съперник бе тимът на Сърбия. 

Паднахме с 0:1, като с това загубихме възможността да спечелим виза за Световното първенство в Нова Зеландия. В 89-ата Мандич отбеляза за Сърбия, след като бе в положение на засада, която не бе отсъдена.

България - Сърбия

източник: Gong.bg, Валери Станков

Това бе третата загуба на България на еврофиналите. Завършихме в групата последни, с нула точки и нито един отбелязан гол, при 5 допуснати.

Йович пропусна първата възможност за Сърбия още в 4-ата минута, след като не успя да се възползва от неумела намеса на нашия вратар Любенов.

В 19-ата минута българите получиха възможност за опасен обстрел на сръбската врата от фаул. Ударът на Ради Цонев обаче рикушира в защитник и топката излезе в корнер, след който Стефан Велков я  прати в ръцете на сръбския вратар. 

България - Сърбия

източник: Gong.bg, Валери Станков

В 22-ата минута Гачинович създаде нова опасност пред българската врата, но Любенов спаси удара му.

Последваха нови силни минути за българския вратар Любенов, който спаси още опасности за нашата врата.

Така първото полувреме завърши 0:0.

България - Сърбия

източник: Gong.bg, Валери Станков

Втората част започна, като в състава на България бе направена смяна. На мястото на Даскалов в игра се появи Вутов.

После Груич отправи страхотен изстрел отдалеч, но топката мина встрани от българската врата.

В 59-ата минута сърбите направиха две смени накуп в състава си в опит да променят хода на събитията и да стигнат до победата.

В 62-ата минута Райкович спаси удар на Василев. 

Впоследствие, обаче, Сърбия успя отново да наложи превес.

В 70-ата минута Георги Минчев имаше сериозно положение за откриване на резултата, но ударът му с глава изпрати топката на сантиметри от сръбската врата.

В 73-ата минута Георги Минчев получи жълт картон.

В 79-ата минута в игра за нашите се появи играча на Локо Сф Димитър Велковски, който смени Десподов. Минута по-късно Колев получи жълт картон. Гачинович от състава на Сърбия също бе декориран в жълто.

В последните минути двата тима започнаха да атакуват ва банк, тъй като равенството не бе от полза за никого.

В 88-ата минута и Дрянов получи жълт картон.

В 89-ата минута Мандич откри резултата за Сърбия, след като бе в положение офсайд, който реферите не маркираха.

Нашите загубиха шансове да излязат от групата си, в която са още тимовете на Германия и Украйна, но при победа щяха да се наредят сред шестте тима от зона „Европа“, добиващи право на участие на Световното първенство в Нова Зеландия, което е догодина.

Уви, това не случи!

Мачът бе важен и за нашите съседи, които обаче постигнаха целите си.

България - Сърбия

източник: Gong.bg, Валери Станков

По това време в Гьор се игра и другият мач в нашата група, в който Германия се изправи срещу Украйна. Германия победи с 2:0 и се класира, заедно със Сърбия, за полуфиналите от нашата група.

В класирането  Германия събра 7 точки, пред Сърбия с 5, Украйна остана с 4 точки, а нашите са без спечелена точка след загубите от Германия с 0:3, от Украйна с 0:1 и от Сърбия с 0:1.

В последните мачове в другата група Португалия победи Австрия с 2:1, а Унгария надви Израел със същия резултат 2:1. Така Португалия с 9 точки и Австрия с 6 пункта продължават на полуфиналите на Европейското. Унгария с 3 точки спечели виза за Световното, а Израел остана без точка.

България - Сърбия

източник: Gong.bg, Валери Станков

БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 0:1

БЪЛГАРИЯ: Любенов, Петров, Гълъбов, Велков, Даскалов /46-Вутов/, Колев, Цонев, Десподов /79 Велковски/, Минчев, Дрянов, Василев

СЪРБИЯ: Райкович, Антонов, Здйелар, Стеванович, Бабич, Гачинович, Груич, Ристич /73 Дражич/, Пантич /59 Йокич/, Йованович, Йович /59 Мандич/.

Голмайстор: 0:1 Мандич 89