Българският национал и бивш футболист на Ювентус и Фиорентина Валери Божинов отсече, че в редиците на „трикольорите“ няма страх от Италия.

Както е известно, родната селекция се изправя в събота срещу „Скуадра адзура“ в мач-квалификация за Евро 2016. Началният час на двубоя е 21.45 часа, като може да го проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

„Ние ще играем без страх“, започна пред Calciomercato Божинов. „Разбира се, респектирани сме, но все пак ще играем в София, на нашия стадион и пред нашата публика“.

„Сигурен съм в нас, защото ние сме млад отбор и сме жадни за успехи. Искаме да докажем, че имаме сили да победим силен национален отбор като Италия“, каза още Божинов.

„Аз лично съм вкарвал на Джанлуиджи Буфон, когато играех във Фиорентина. Според мен играчи като Марко Верати, Симеоне Дзадза и Чиро Имобиле са бъдещето на Италия. Смятам още, че Италия е отбор, който в пълна степен отразява качествата на своя  треньор Антонио Конте - устойчивост, агресия. Аз много уважавам Конте“, завърши Божинов.