Селекционерът на юношеския национален отбор по футбол Александър Димитров определено не бе доволен от момчетата си след 0:2 на старта на Евро 2015, на което сме домакини. Юношите отстъпиха с 0:2 от Хърватия, пред пълни трибуни в Стара Загора.

"Благодаря на целия български народ, на пълния стадион в Стара Загора, и съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме. Разлика в класите имаше, но ние имахме своите шансове през второто полувреме. Недоволен съм от начина, по който влязохме в мача, но си има и причини - липсата на опит, малкото време за подготовка в този състав. Ние сме щастливи, че сме домакини, и мисля, че можехме да го покажем през второто полувреме. Отдавам загубата най-вече на липсата на майсторство."

Опитвам се да науча футболистите на много неща, не винаги се получава. Благодаря за комплиментите, ние ще си работим върху слабостите. Искаме с играта си от второто полувреме, да покажем истинското си лице. През първото полувреме само седяхме добре, а не играхме. Те ако искат да играят голям футбол, трябва да свикват. Когато хората ги няма, питаме къде са?! Благодаря на хората, които бяха тук и подкрепяха отбора. Не би трябвало да има стъписване, публиката бе 12-ят ни играч."

"През първото полувреме проблемите дойдоха от ниската агресивност, пресата, много лесно давахме топката. Високо темпо, това е темпото, котео се изисква на тяхната възраст. Ако са изморени, имат два дни да възстановят."

"Във физическо отношение видяхме, ръстово ни превъзхождат. В скоростта и владението на топката, ни превъзхождат. Но това не е оправдание."

"Ние във всеки мач си играем, да си побеждаваме. Ще си анализираме грешките, и дано да не допускаме същите срещу Испания."