Министърът на младежта и спорта Красен Кралев уточни как според него е възможно държата да помогне с финансиране на футболните клубове.

"Аз знам, че се очаква от нас помощ за терените, но искам да напомня, че казусът е освен намирането на средствата, начинът, по който да се дадат средствата", обясни Кралев.

"Клубовете са акционерни дружества, частни, а това се третира като държавна помощ и не е възможно да бъде осъществено с пряко финансиране на клубовете. Търсим оптимално решение за всички."

"Поставих въпроса на последната среща на всичките клубове, дали те са съгласни за някои клубове, за които има готовност, да се почне да се работи по тяхната база, докато другите изчакват. Трябва да имаме разбиране по този казус."

Относно формата на бъдещото първенство, Кралев сподели:

"Разработват се различни варианти за формат на първенството в зависимост от отборите, които ще получат лиценз. това, което научавам, са тези предполагаеми 15 отбора, за които вие споменавате."

"Официално може да очакваме един прогнозен състав на А група, след като приключим процеса на лицензирането. Очаквам холандските специалисти да намерят точната формула за нашето първенство. Просто трябва да се спазват правилата, да не се правят компромиси с никой и за нищо и нещата ще се подредят."