Кадровите проблеми в отбора на Левски не са никак малко преди двубоя с Локомотив София от турнира за Купата на България. Със сигурност ще липсват Де Карвальо, Гаджев и Михелич, които имат травми, а на всичкото отгоре словенеца го чака и наказание заради червения картон, който получи в мача за първенство срещу „железничарите“.

При така създалата се ситуация на практика няма много алтернативи за играч, който да бъде поставен зад единствения останал централен нападател – Жоао Силва. Португалецът със сигурност ще е титуляр срещу Локомотив София и Литекс, което пък е и голямата му възможност да оправдае своето присъствие на „Герена“.

Зад него би могъл да играе Христо Йовов, но сгъстената програма на „сините“ може да принуди Николай Митов да остави Бижутера на пейката. Друга опция е младият Антонио Вутов, който обаче никога не е почвал сред първите 11. Не е изключено да се търси и друг вариант, като да кажем преквалифицирането на някой футболист. Такъв би могъл да бъде Кристовао Рамос, който в Анортозис е играл няколко пъти на позицията зад централния нападател. На този етап обаче не е ясно и до каква степен португалецът ще бъде използван от Николай Митов, тъй като формата му не е особено впечатляваща от началото на пролетния полусезон.