Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде емоционално изказване след нулевото равенство на тима му с Литекс за Купата на България. Според него, разградчани са лек фаворит в тази среща.

"Шансовете са 50:50 с леко предимство за нас. Лудогорец има всички шансове да продължи напред. Стана един здрав мач, поздравих момчетата в съблекалнята. Хареса ми как играят, но имаше обективни обстоятелства да не ни се получи играта 100%, но вярвам, че всичко ще влезе в релси за Лудогорец", сподели Петричев след мача.

Той се върна и на темата с наказанието на Козмин Моци след първия двубой с Литекс, но за първенството, през седмицата. Тогава румънецът показа два средни пръста и получи санкция от един мач от БФС, а от клуба си беше глобен с 10 хил. евро. 

"Ако някой си мисли, че Лудогорец прави бутафория, си е негов проблем. Глобата за Моци е абсолютно реална, а ние държим на дисциплината. Затова сега взехме по-радикални мерки. Апропо, Ешпиньо предният път беше глобен жестоко, но просто не го обявихме." 

"Лудогорец върви по правилата и затова върви напред. Аз съм много против момчетата ни да се държат така. Първата причина е, че се създава ескалация на трибуните. А втората е, че децата ги преследват тези играчи и те са ролеви модел." 

"Защо жестовете на Моци се превърнаха в най-големия проблем, а какво се говори за едни бомбички, които падаха до играчите? Окей, критиката срещу Лудогорец е много силна и инспирирана от грандовете. Но защо те не коментираха ситуацията с Александър Барт, когато можеше да му се случи нещо тежко", сподели Петричев.

Той видя заговор между двата столични гранда Левски и ЦСКА, които не спират да се изказват срещу разградчани в последните дни, а на "сините" им предстои гостуване в Разград през уикенда. Изпълнителният директор на шампионите попита защо няма разследване на победата на Левски над Хасково с 8:0. 

"Някак много удобно дойде цялата кампания срещу Лудогорец с жестовете на Моци, за да се излее цялата злоба срещу нас. Батков е адвокат и той трябва да познава законите. Там пише какви трябва да са санкциите за провинението на Моци. Той би трябвало много добре да знае, че законите се спазват." 

"Но мисля, че ние постъпихме коректно към българския фен, като наложихме изключително солено наказание на Моци, който е наш основен футболист. Като предстои мач с някой софийски гранд, се създава направо една паралелна реалност. Ние обаче няма да се поддадем на това нещо." 

"ОК, ако Лудогорец е най-големият проблем на родния футбол, да дойдат Томов и Батков да го кажат и да извадим отбора от първенството. Единия ден говори Томов, другия - Батков. Сериозна коалиция между двата гранда. Но ние не се оправдаваме нито с терени, нито с камили." 

"А Батков преди да се хвърля на Лудогорец, да обясни за мача с Хасково. Защо "Господари на ефира" не завъртя мача с Хасково? Прекалено тенденциозно ми изглежда как ни нападат, вероятно ще има още нападки. Ние нямаме проблеми със стреса, работим по-силно така. Това, че сме в миникриза, не означава, че няма да излезем." 

"Когато Лудогорец победи с 4:0 Марек, обвиняват ни в най-големите грехове, когато Левски бие с 8:0 и всичко е наред... Ние играем феърплей, работим, развиваме школата, дай Боже след няколко години да успеем. Това са нашите големи цели", сподели Петричев.

Накрая той говори и за преследването на шампионската титла. Според него, дори разградчани да не станат шампиони, това няма да е фатално за тях. За тях би било добре и да влязат само в групите на Лига Европа. 

"Ние не сме тръгнали на кръстоносен поход да ставаме шампиони. Ако не станем, ще си гледаме Лига Европа, там имаме цел да влезем в групите. Ако не сме шампиони, ще си анализираме нещата, нищо не е фатално за нас", сподели още Петричев.