Монтана и ЦСКА се изправят един срещу друг в битката за втория по важност трофей във футбола ни - Купата на България. Този мач е от 20:00 часа в ефира на Diema и Diema Sport, а за вас ще го следим най-подробно и на Gong.bg.

След като тези два тима са на финала, значи те са най-заслужилите за това. И преодоляха наистина сериозни препятствия по пътя си, за да имат шанс да се поздравят с трофея.

"Червените" преследват юбилейната си 20-а Купа на България, като преодоляха осем съперника, постигайки девет поредни победи. Най-голямата "жертва" на ЦСКА беше един от фаворитите в надпреварата Берое.

Момчетата на Христо Янев тръгнаха още от предварителните кръгове на надпреварата заради аматьорския си статут, но там нямаха особени затруднения, с изключение на мача със Септември.

Монтанци също взеха скалповете на отбори с претенции по пътя си. На четвъртфиналите отстраниха като гости Локомотив Пловдив, а на предпоследното стъпало преодоляха Литекс.

Така определено тези тимове са най-заслужилите да определят носителя на трофея от Купата на България. А дали ЦСКА за 20-и път или Монтана за първи ще триумфира с отличието, ще разберем съвсем скоро.