Старши треньорът на Черно море Никола Спасов изрази категоричното си мнение, че разделянето на А група на две половини през втората част от шампионата е „безумно“. Наставникът говори пред Diema sport след победата с 5:0 като гост на Локомотив Горна Оряховица в мач-реванш от четвъртфиналите за Купата на България.

След общ резултат от 6:0 моряците продължават напред в турнира.

„Не искам да подценявам нито един отбор във втората шестица. Според мен е безумно решението с разделянето на две шестици. Обезсмислят първенството във втората половина по този начин, а има и добри отбори. Самата мотивация е друга. Независимо за коя позиция ще се борим, каква ще е мотивацията да се борим за 8-о място, например. Безумно е решението“, заяви Никола Спасов.

Относно победата с 5:0 над Локо ГО, наставникът коментира: „Очаквах, че ще победим. Чак толкова бързо да се развитие мачът в наша полза – не очаквах. Направихме прекрасен мач. Момчетата подходиха сериозно и си свършиха работата навреме. Съжалявам, че не вкараха и през второто полувреме, защото един отбор трябва да играе и през двете полувремена по еднакъв начин.“

„Има разлика между отборите в различните дивизии – тези разлики се проявяват, когато има подценяване. Определено имаше подценяване в първата среща, ние не играхме с тази агресия в първия мач. Не бяхме толкова активни. Стенио вече взе първо участие в пролетните мачове, ставаме все по-добри, имаме по-голям избор, повече опции.“

„Определено се надявам да влезем в първата шестица. Осмисляме си пролетта с продължаването за Купата на България. Малки са ни шансовете за първата шестица, ще опитаме да си вземем двата мача. Ще се опитаме с гола разлика, с това, което можем да го направим, ще го направим. Най-важното е отборът да побеждава. Влизаме във всеки един мач в максимално добро състояние и концентрация“, сподели Никола Спасов.

„Играем полуфинал, имаме амбиции, нормални неща са. Пожелаваме си да играем финал, да зарадваме хората във Варна“, завърши наставникът на Черно море.