Монтана излиза на стадион „Васил Левски“ в ролята на аутсайдер, но благодарение на тази позиция футболистите на Емил Велев стигнаха до битката за трофея.

„Надявам се тази поредица да продължи да ни смятат за аутсайдери, а ние да бием. Не е лошо когато те подценяват, а ти даваш максимума от себе си, за да победиш като знаеш, че неминуемо ще вземеш медалите“, сподели наставникът Емил Велев.

„Всеки финал е специален, надявам се да покажем истинските си възможности, да покажем, че имаме по-добри футболисти от тези на ЦСКА и да спечелим Купата“, сподели опитният Станислав Генчев, който пет пъти е печелил трофея.

„ Шансовете преди финал са равни, въпросът е кой ще е по-концентриран. Ние разполагаме с по-опитни футболисти, четири човека сме печелили Купата, докато в ЦСКА е само един“, заяви още Генчев.

Играчите в лагера на тима от Северозапада с отличия от този турнир, са Йордан Тодоров, Иван Коконов, Иван Стоянов и вече посоченият Генчев. А Емил Велев е триумфирал с трофея и като играч.

„За купата са турнирни мачове. Има голяма разлика, защото всичко се решава в мач или два. Имам възможност да триумфирам с четвърти различен отбор, а това е пети отбор, с който ще играя финал“, сподели още Генчев и допълни:

„Винаги всички финали са специални. И първата и последната Купа са много ценни и не мога да ги деля. Надявам се да спечелим Купата.“ А Кокала добави: „Мисля, че имаме футболисти, които са играли на доста финали – Генчев, Тодоров, Христо Иванов. Трябва да сме мобилизирани и концентрирани, тези финали се играят със сърце и душа“, сподели Велев.

„Имаме достатъчно опитни футболисти, за това сме в състава да поведем по-младите. За всеки футболист е удоволствие да играе пред пълни трибуни. Надявам се да покажем най-доброто от себе си и да спечелим“, добави Генчев.

Двубоите срещу ЦСКА винаги са били с малко по-специален заряд за Емил Велев, независимо дали става въпрос за състезателната или треньорската му кариера.

„Както се казва ЦСКА и на снимка да ги видя ще искам да ги бия. Закърмени сме с такива мачове. Те са голям дразнител, ще напълнят стадиона, но ние също можем да се представим на ниво и да спечелим Купата“, сподели Велев за този сблъсък.

Кокала си припомни и интригуващи моменти от своето участие като футболист в срещи с ЦСКА.

„Бяха се наредили на стената, аз им казах да се обърнат и съдията ми вдигна жълт картон. Имало е и други мачове, в които сме губили с 0:2 до 20-та минута и със Сираков си казахме: „Какво ще ги правим? Еми почваме ги“. И до края на полувремето ги обръщахме“, спомни си Кокала.

Атмосферата на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъде доста гореща, но подкрепата ще бъде почти изцяло за ЦСКА.

„Очаквам да дойдат доста фенове както от София, така и на Монтана. Няма да е много добре само единия отбор да бъде подкрепян. Смятам, че ЦСКА има достатъчно голяма публика, за да заглушат целия стадион“, заяви Велев, а Генчев го допълни:

„Добре е, че напрежението е върху ЦСКА, а не върху нас. Те ще играят пред около 30 000 техни фенове, всички очакват, че те ще спечелят с лекота, но ще видим във вторник дали това ще се случи“, сподели ветеранът.